Gå direkt till innehåll

Ämnen: Corona

Tredje vaccindos på vård- och trygghetsboenden

Tredje vaccindos på vård- och trygghetsboenden

Måndag vecka 41 kommer Karlstads kommun att börja ge en tredje dos vaccin mot covid-19 på vård- och trygghetsboenden i Karlstad. Cirka 800 boende kommer att vaccineras under en tvåveckorsperiod. Vaccineringen sker boende för boende.

Stöd till särskilt utsatta i spåren av corona

Stöd till särskilt utsatta i spåren av corona

I dag beslutade arbetsmarknads- och socialnämnden om extra stöd till föreningar i Karlstad ämnat för aktiviteter riktade till särskilt utsatta i spåren av pandemin.

Karlstad Live är en ny digital underhållning med Johan Östling och Björn Ling från olika besöksmål i Karlstad.

Premiär för Karlstad Live

Den 17 mars är det premiär för underhållningsprogrammet Karlstad Live med Johan Östling och Björn Ling. Tittarna får ta del av spännande gäster, musik, reportage och tävlingar.

Hög vaccinationstakt i Karlstad

Hög vaccinationstakt i Karlstad

Karlstads kommun har redan hunnit vaccinera 1 250 personer hittills. 800 av dessa får sin andra dos redan under nästa vecka. Vaccineringen flyter på bra och kommunen är beredd att öka takten ytterligare om det finns vaccin att tillgå.

Så här påverkas Karlstadsborna av skärpta allmänna råd

Så här påverkas Karlstadsborna av skärpta allmänna råd

Nu måste vi hjälpas åt för att hejda smittspridningen och Karlstads kommun ställer om inom flera verksamheter. Under torsdagen beslutade Folkhälsomyndigheten att införa skärpta allmänna råd för Värmland och kommunen vidtar därför en rad åtgärder.

Fri parkering i centrum under två timmar

Fri parkering i centrum under två timmar

Karlstads Parkering AB har infört fri parkering i centrum under två timmar. Vill du parkera i mer än två timmar får du parkera på en vanlig betalplats alternativt flytta bilen efter två timmar. Fri parkering gäller på cirka 90 parkeringsplatser på parkeringsområdena Bilan, Älgen och Sandgrund. Det är en åtgärd för att stötta det lokala näringslivet.

Bra förutsättningar att äta ute i Karlstad

Bra förutsättningar att äta ute i Karlstad

Under torsdagen besökte Karlstads kommuns miljö- och hälsoskyddsinspektörer ett 20-tal restauranger för att prata om serveringarnas anpassningar för att undvika smittspridning av covid -19. - De flesta har goda förutsättningar att undvika trängsel, säger Britt Carlsson, chef för tillsynsavdelningen.

Karlstads kommun öppnar småbåtshamnarna tidigare än planerat

Karlstads kommun öppnar småbåtshamnarna tidigare än planerat

Vanligtvis öppnar inte Karlstads kommun tillgången till småbåtshamnarna förrän 1 maj. På grund av den tidiga våren och begränsningarna som coronaviruset inneburit blir båtplatserna tillgängliga redan nu.
- I dessa tider vill vi ge båtägarna en möjlighet ta sig ut. En tur på Vänern passar väldigt bra i coronatider, säger båtplatsansvarig Marianne Fröding på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Bild från pressträff: Ulf Nyqvist, kommundirektör, Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, Frida Pettersson (C), ordförande i tillväxtutskottet och Linda Larsson (S) förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

​Åtgärder med lättnader för företag och föreningar

Karlstads kommun har tagit fram stödåtgärder för att underlätta för de lokala företagen och föreningarna. Anstånd med fakturor, utbetalning av föreningsbidrag i förskott och ”guldkantspengar” är några av de åtgärder som genomförs.

Karlstads uteserveringar får öppna tidigare

Karlstads uteserveringar får öppna tidigare

I hopp om att underlätta för Karlstads krögare i coronatider tillåter kommunen att uteserveringarna öppnar tidigare än normalt.
- De börjar gälla redan idag, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.
Säsongen för öppnandet av uteserveringar startar normalt den 1 april varje vår men i år frångår Karlstads kommun den regeln och tillåter öppning från idag.
- Vi v

Tidigarelagd studiedag för högstadieelever

Tidigarelagd studiedag för högstadieelever

Imorgon fredag 20 mars och måndag 23 mars kommer våra högstadieelever på våra skolor att ha två studiedagar. Hälften av högstadieeleverna har studiedag på fredag och hälften på måndag. Detta för att kunna förbereda lärare på att hålla i distansundervisning om regeringen framöver skulle fatta beslut om att stänga skolor på grund av coronapandemin.

Enklare att få hemtjänst på grund av corona

Enklare att få hemtjänst på grund av corona

Nu blir det enklare för personer över 70 år att få hjälp av hemtjänsten med matleverans, inköp och ärenden. Karlstads kommun vill underlätta för riskgruppen att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om begränsade sociala kontakter med anledning av coronaviruset.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.