Gå direkt till innehåll
Karlstad Live är en ny digital underhållning med Johan Östling och Björn Ling från olika besöksmål i Karlstad.
Karlstad Live är en ny digital underhållning med Johan Östling och Björn Ling från olika besöksmål i Karlstad.

Pressmeddelande -

Premiär för Karlstad Live

Den 17 mars är det premiär för underhållningsprogrammet Karlstad Live med Johan Östling och Björn Ling. Tittarna får ta del av spännande gäster, musik, reportage och tävlingar.

Karlstad Live är en ny digital underhållning från fem olika besöksmål i Karlstad: Löfbergs Arena, Sandgrund Lars Lerin, Wermland Opera, Mariebergsskogen och Nöjesfabriken. Satsningen ska locka fler att vilja resa hit när restriktionerna lättar.

Under fem onsdagar i rad får publiken chansen att upptäcka Karlstad och dessutom träffa intressanta gäster. Programmen direktsänds via Facebooksidan Visit Karlstad. Missa inte premiären av Karlstad Live från Löfbergs Arena onsdagen den 17 mars klockan 19.00, där Klara Zimmergren är en av gästerna.

”Nu ladder vi ôm” för att stärka besöksnäringen

Karlstad Live är en del av ett större samarbete mellan Karlstads kommun och Visit Karlstad Member för att produktutveckla och marknadsföra Karlstad gentemot besökare. Satsningen går under arbetsnamnet ”Nu ladder vi ôm”.

– Situationen för besöksnäringen är ansträngd och vi behöver mer än någonsin lyfta Karlstad som semesterdestination. Vi vill få fler besökare till Karlstad så fort det är möjligt. Denna satsning är en viktig del för att besöksnäringen ska kunna utvecklas även under extrema förutsättningar, säger Frida Pettersson (C), ordförande i tillväxtutskottet.

  Ett normalt år ligger de utländska gästnätterna under sommaren på nära 40 procent av det totala antalet gästnätter i Karlstad, men på grund av pandemin så kommer denna målgrupp utebli ytterligare en tid liksom affärs- och mötesdeltagare. Avsaknaden av evenemang på grund av pandemin är också påtaglig.

  – Konsekvenserna av pandemin är stora för besöksnäringen då människor inte reser. Därför hoppas vi att många vill besöka Karlstad när man väl kan börja resa igen. Vi har så många fantastiska platser och så mycket att göra och det vill vi tillsammans med Karlstads kommun lyfta med Karlstad Live, säger Hanna Åkerstedt, ordförande i Visit Karlstad Member.

   – Detta är ett sätt att utveckla arbetet med att stärka Karlstad som besöksmål genom samverkan med besöksnäringen via Visit Karlstad Member. Vi tar fram flera konkreta aktiviteter för hur vi tillsammans ska arbeta för att få fler nationella gäster till Karlstad. Vi behöver även nå ut till helt nya målgrupper, säger Maria Westin, turismchef Karlstads kommun.

   För mer information kontakta:

   Frida Pettersson (C), ordförande i tillväxtutskottet, Karlstads kommun, telefon 070-001 61 19.
   Maria Westin, turismchef Karlstads kommun, telefon 070-529 75 50.
   Hanna Åkerstedt, ordförande Visit Karlstad Member, telefon 070-533 37 82.

   Ämnen

   Regioner

   Relaterat material