Gå direkt till innehåll
Stöd till särskilt utsatta i spåren av corona

Pressmeddelande -

Stöd till särskilt utsatta i spåren av corona

I dag beslutade arbetsmarknads- och socialnämnden om extra stöd till föreningar i Karlstad ämnat för aktiviteter riktade till särskilt utsatta i spåren av pandemin.

Stödet har sin utgångspunkt i ett tilläggsanslag från kommunstyrelsen på 1,5 miljoner kronor. Förutom stöd till föreningar så går 640 000 kronor till arbetsmarknads- och socialförvaltningens aktiviteter för barn och unga och särskilt utsatta vuxna.

- Det känns bra att nämnden har fått den här möjligheten att ge såväl föreningar som våra egna verksamheter resursförstärkningar. Vi vet att många är i behov av extra stöd och föreningar och förvaltningens medarbetare gör storartade insatser för att nå de som behöver hjälpen mest, säger Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

Fördelning av stöd till föreningar

  • 200 000 kronor till RIA –Hela människan ria i Karlstad, till dagaktiviteter i mindre grupp för hemlösa.
  • 300 000 kronor till AKH – Alla kvinnors hus, översätta/uppdatera informationsmaterial till olika språk, riktat till invandrarkvinnor samt uppsökande verksamhet höst/vinter 2021 för målgruppen invandrarkvinnor.
  • 200 000 kronor till Stadsmissionen i Karlstad till matservering utomhus och matkassar. ”Ett mål om dagen” för de utsatta grupperna i samhället med hemlöshet och fattigdom.
  • 100 000 kronor till IOGT-NTO, Trossen i Karlstad till dagaktiviteter i mindre grupp.
  • 60 000 kronor till Bufff i Karlstad, föreningen för barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse till merkostnader för pandemianpassad verksamhet.

Föreningarna ska återrapportera till arbetsmarknads- och socialförvaltningen senast november till vad och vilka aktiviteter man använt stödet.

För mer information kontakta:

Per-Inge Lidén (MP), ordförande arbetsmarknads- och socialnämnden. Telefon: 070-001 82 71.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.