Gå direkt till innehåll
Bekräftad coronasmitta hos kund inom hemtjänsten

Pressmeddelande -

Bekräftad coronasmitta hos kund inom hemtjänsten

En kund som får hemtjänst av Karlstads kommun har provtagits och bekräftas smittad av covid-19.

Det är i dagsläget oklart hur kunden har smittats. Karlstads kommun har följt de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Regions Värmlands smittskydd har.

-Vi har mycket tydliga basala hygienrutiner och en beredskap för att förhindra smittspridning. Trots alla ansträngningar som görs här och i övriga Sverige för att förhindra smitta har nu även vi i Karlstad drabbats. Vår uppgift nu är att hantera det här på bästa sätt utifrån den beredskap som vi har, säger Marita Taserud, verksamhetschef hemtjänsten.

Antalet medarbetare som arbetar runt kunden är begränsad och medarbetarna har tillgång till skyddsutrustning.

-Det finns tydliga rutiner för hur personer som är sjuka ska hanteras och hur vidare smittspridning ska undvikas. Vi har ett nära samarbete med Smittskydd Värmland, säger Sara Lundgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska MAS, vård- och omsorgsförvaltningen.

Karlstads kommuns medarbetare följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har utfärdat kring att stanna hemma från jobbet vid minsta symptom och att sedan fortsätta vara hemma minst två dygn efter att man har blivit frisk.

-Vi ser allvarligt på att smittan har kommit in i vår verksamhet och vi kommer göra vad vi kan för att fortsätta skydda våra äldre, fortsätter Marita Taserud.

För mer information kontakta:

Marita Taserud, verksamhetschef hemtjänsten vård- och omsorgsförvaltningen, telefon 054-540 57 09

Sara Lundgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska, vård- och omsorgsförvaltningen, telefon 054-540 59 74

Linda Eklind, kommunikationschef, vård- och omsorgsförvaltningen, telefon 054-540 55 77

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.