Gå direkt till innehåll
Tredje vaccindos på vård- och trygghetsboenden

Pressmeddelande -

Tredje vaccindos på vård- och trygghetsboenden

Måndag vecka 41 kommer Karlstads kommun att börja ge en tredje dos vaccin mot covid-19 på vård- och trygghetsboenden i Karlstad. Cirka 800 boende kommer att vaccineras under en tvåveckorsperiod. Vaccineringen sker boende för boende.

– På varje boende kommer vi att samla vaccineringen till en lokal för att det ska vara effektivt och säkert, med tanke på att varje kund ska övervakas efter varje vaccination, säger Peter Nylander, verksamhetschef hälso- och sjukvård i Karlstads kommun.

Vaccination av personer som har hemtjänst och hemsjukvård beräknas börja i november och förhoppningen är att det ska kunna kombineras med årets influensavaccin.

– Vi samplanerar med regionen om vilka personer som kommunala hälso- och sjukvården ska vaccinera och vilka regionen kommer vaccinera, säger Peter Nylander.

Aktuella för vaccinering är personer boende på särskilt boende, personer med hemsjukvård eller hemtjänst samt personer över 80 år. Detta enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

För mer information kontakta:
Peter Nylander, verksamhetschef hälso- och sjukvård, telefon: 054-540 57 95

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.