Gå direkt till innehåll
Fri parkering i centrum under två timmar

Pressmeddelande -

Fri parkering i centrum under två timmar

Karlstads Parkering AB har infört fri parkering i centrum under två timmar. Vill du parkera i mer än två timmar får du parkera på en vanlig betalplats alternativt flytta bilen efter två timmar. Fri parkering gäller på cirka 90 parkeringsplatser på parkeringsområdena Bilan, Älgen och Sandgrund. Det är en åtgärd för att stötta det lokala näringslivet.

Fri parkering under två timmar börjar gälla från och med 21 april och till att börja med till 31 maj.

Stötta det lokala näringslivet

Karlstads kommun arbetar med åtgärder för att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin. Fri parkering är en åtgärd och vi erbjuder fri parkering under två timmar på delar av våra parkeringsområden; Sandgrund, Älgen, och Bilan.

Antal parkeringsplatser som det är fri parkering på under två timmar:

  • 24 stycken på parkeringsområdet Sandgrund
  • 32 stycken på parkeringsområdet Älgen
  • 33 stycken på parkeringsområdet Bilan

- Vi gör vad vi kan för att stötta näringslivet i Karlstad under en tuff tid. Vi kommer löpande utvärdera om åtgärden får effekt. Tidsbegränsningen på två timmar är för att säkerställa att de fria parkeringsplatserna inte används som arbetsplatsparkering. Vi vill att de som har ärenden till centrum, till exempel att besöka en restaurang eller butik, ska använda de fria parkeringarna. säger Henrik Lindblom (L), ordförande i Karlstads Parkering AB.

Var uppmärksam på skyltning

De fria parkeringsplatserna kommer vara tydligt skyltade. Det finns fortfarande parkeringsplatser där du betalar avgift på parkeringsområdena Sandgrund, Älgen och Bilan. Det gäller att bilister är uppmärksamma på skyltningen.

För mer information kontakta:

Henrik Lindblom (L), ordförande i Karlstads Parkering AB, 054-540 80 01

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.