Gå direkt till innehåll
Tidigarelagd studiedag för högstadieelever

Pressmeddelande -

Tidigarelagd studiedag för högstadieelever

Imorgon fredag 20 mars och måndag 23 mars kommer våra högstadieelever på våra skolor att ha två studiedagar. Hälften av högstadieeleverna har studiedag på fredag och hälften på måndag. Detta för att kunna förbereda lärare på att hålla distansundervisning om regeringen framöver skulle fatta beslut om att stänga skolor på grund av coronapandemin.

- Vårt fokus är alltid på eleverna. Alla elever har rätt till en utbildning med hög kvalitet vilket ska gälla även under extraordinära händelser. Vi arbetar därför just nu hårt för att vara så förberedda som vi kan för att tillgodose utbildning med hög kvalitet även om undervisningen inte äger rum i ett fysiskt klassrum, säger Johan Sjövall, utbildningschef, barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun.

Många elever är redan idag hemma med anledning av Folkhälsomyndighetens direktiv. Studiedagarna är ett sätt att säkerställa att dessa elever får möjlighet till undervisning digitalt.

Det finns olika typer av undervisning via internet som lärarna kommer att fördjupa sig i, förklarar utbildningschefen:

- Genom att kombinera olika digitala verktyg kan vi skapa både online-lektioner, dela undervisningsmaterial och ge återkoppling på uppgifter utan att eleven befinner sig i ett fysiskt klassrum, säger Johan Sjövall.

Fakta:

Fredag 20 mars har högstadieelever i följande skolor studiedag:
Ilandaskolan, Mariebergsskolan, Rudsskolan och Vålbergsskolan

Måndag 23 mars har högstadieelever i följande skolor studiedag:
Frödingskolan, Hultsbergsskolan, Norrstrandsskolan och Nyeds skola.

Vid frågor, kontakta:
Johan Sjövall, utbildningschef, barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun.
Caroline Sörensen, kommunikationsstrateg, barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.