Gå direkt till innehåll
Hög vaccinationstakt i Karlstad

Pressmeddelande -

Hög vaccinationstakt i Karlstad

Karlstads kommun har redan hunnit vaccinera 1 250 personer hittills. 800 av dessa får sin andra dos redan under nästa vecka. Vaccineringen flyter på bra och kommunen är beredd att öka takten ytterligare om det finns vaccin att tillgå.

Peter Nylander är verksamhetschef för hälso- och sjukvård i Karlstads kommun. 

- Vaccineringen flyter på väldigt bra och vi vaccinerar i den takt som vi får tillgång till vaccinet, säger Peter Nylander.

Karlstad var först ut i Värmland, den 27 december, med att påbörja vaccineringen på vård- och trygghetsboenden.

- Vi är nu igång med vaccinationen av hemtjänstkunder, deras hushållsnära kontakter samt vår personal inom äldreomsorgen, fortsätter Peter.

Karlstads kommun följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning av vilka som ska erbjudas vaccin först och är igång med vaccineringen av alla grupper i fas 1.

Hemtjänstkunderna blir vaccinerade i sitt eget hem då många har svårt att förflytta sig, men även för att minimera risken för smittspridning.

- Det är naturligtvis en stor logistik och mycket arbete med vaccineringen av våra kunder. Jag vill verkligen ge alla våra sjuksköterskor och omvårdnadspersonalen en eloge för det arbete som de gör, avslutar Peter.

Foto: Øyvind Lund

För mer information kontakta:
Peter Nylander, verksamhetschef hälso- och sjukvård Karlstads kommun, 054-540 57 95

Ämnen

Taggar

Regioner

Relaterat material