Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljöteknik, återvinning

Optimera din hjärna med David JP Philips - en av många spännande föreläsningar på 100° Karlstad. Foto: Blerim Nosha

Välkommen till 100° Karlstad 2023

Den 17 november är det äntligen dags för 100° Karlstad – det största evenemanget för näringslivet i Värmland. Ett gyllene tillfälle för företagen - och i år även för studenterna - att kompetensutveckla och nätverka.

Pressinbjudan: Fullsatt när företagen bjuds in till hållbarhets- och framtidskonferens

På fredag går A Sustainable Tomorrow av stapeln - den nationella hållbarhetskonferensen som fokuserar på nya angreppssätt för att nå ett mer hållbart samhälle. Konferensen, som är nordens största hållbarhetskonferens, sänds digitalt i Samhällsbyggnadshuset i Karlstad, och riktar sig till företag, näringsliv och organisationer.

Pressinbjudan: Rundgång slår upp portarna i Mitt i City

Pressinbjudan: Rundgång slår upp portarna i Mitt i City

Den 28 oktober 2023, öppnar Rundgång – en cirkulär popupgalleria – upp i Karlstad. Nu står det också klart att satsningen ska husera mitt i Mitt i City och intresserade aktörer har nu möjlighet att anmäla sig och vara med på resan mot en cirkulär framtid. Den 5 september bjuds media in för att ta del av konceptet Rundgång, höra mer om den cirkulära framtiden och om vad popupen kommer att innehålla

Höga flöden i Klarälven - det här ska du tänka på

Höga flöden i Klarälven - det här ska du tänka på

Klarälven stiger och väntas stiga ytterligare de kommande dagarna. Vattennivåerna i älven förväntas bli högre de kommande dagarna än under årets vårflod. Du som har båt eller annan egendom i eller i anslutning till älven bör hålla extra koll under några dagar.

Avrådan om bad är borttagen för Bottenvikens badplats

Det senaste provsvaret från Bottenvikens badplats i Väse, visar att man nu kan bada i vattnet och därför tas avrådan om bad bort. Torsdagen 6 juli, publicerade vi också information om att man nu också kan bada i Ilandatjärn, vilket gör att alla kommunala badplatser är öppna som vanligt för allmänheten.

Avrådan om bad är borttagen vid Ilandatjärn

Det senaste provsvaret för Ilandatjärn visar att man nu kan bada i vattnet och därför tas avrådan om bad bort. Simskolan vid Ilandatjärn kommer att starta sin verksamhet i morgon fredag 7 juli.

Karlstads kommun har fått in rapporter om badklåda och noterat mindre stråk av algblomning

Karlstads kommun har fått in samtal från personer som fått klåda efter att ha badat i Örsholmstjärn, på badplatsen i Mariebergsskogen och på Bomstad. Med tanke på det varma vädret kan det röra sig om den så kallade badklådan. Det är inte farligt men det kan klia, ungefär som myggbett. Miljöförvaltningen har även noterat att det finns mindre stråk av algblomning i vikar i Vänern.

Avrådan och särskilda kostråd för fisk från Sandbäckstjärn​

Avrådan och särskilda kostråd för fisk från Sandbäckstjärn​

Under miljönämndens sammanträde den 17 maj togs beslut om kostråd avseende fisk från Sandbäckstjärn. Allmänheten rekommenderas att äta max 2–3 portioner egenfångad regnbågslax per år samt avråds helt från att äta övriga fiskarter från tjärnet. Beslutet grundar sig i de prover som har visat förhöjda halter PFAS i fisk från tjärnet. 

Karlstads kommun ska utse årets unga miljöhjälte

Karlstads kommun ska utse årets unga miljöhjälte

Under våren 2023 kommer Karlstads kommun återigen att dela ut priset “årets unga miljöhjälte”. Priset ska gå till en elev, grupp eller klass inom förskola, grundskola eller gymnasium i Karlstad.

Det vinnande bidraget Bland stänk och flikar av 02Landskap tillsammans med Okidoki och Herud konsult

Vinnare utsedd i arkitekttävling för nya området Katrineberg

En ny stadsdel ska växa fram i Katrineberg och Karlstads kommun har genomfört en arkitekttävling med syfte att ta fram en strukturplan och gestaltning för området. Under onsdagens nämnd godkändes det vinnande förslaget – Bland stänk och flikar.

Varje gul papperskorg har ett budskap om varför man ska slänga skräpet i papperskorgen och en bokstav.

Papperskorgstävling för att minska nedskräpningen

Förra våren var det premiär för Karlstads kommuns första ”skräpbokstavstävling”. Idag lanserar kommunen uppföljaren med ny tävling och nya bokstäver. 15 papperskorgar på Kronoparken har stripats gula och varje papperskorg har en bokstav. Tillsammans bildar bokstäverna en fras och den som listar ut vilken kan vinna fina priser.
Skräpbokstavstävlingen är en del i Karlstads kommuns satsning för a

Bild från när papperskorgarna kläddes om. Onsdag 14 april placeras de ut på Kronoparken.

Papperskorgstävling för att minska nedskräpningen

Imorgon onsdag förvandlar Karlstads kommun 15 papperskorgar på Kronoparken för att uppmuntra Karlstadsborna till att inte skräpa ner. Papperskorgarna blir gula och har alla en egen bokstav. Hittar man alla ”skräpbokstäver” kan man vara med och tävla om fina priser.
- Vi vill göra något annorlunda för att folk ska få upp ögonen för hur många papperskorgar det faktiskt finns och samtidigt erbjud

100 procent medvetet miljötänk uppmärksammas

100 procent medvetet miljötänk uppmärksammas

Karlstads kommun ligger i framkant när det kommer till hantering och återvinning av medarbetarnas IT-utrustning. Vid ett IT-toppmöte i Tylösand har kommunens hundraprocentiga livscykelhantering uppmärksammats.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.