Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljöteknik, återvinning

Pressinbjudan: Rundgång slår upp portarna i Mitt i City

Pressinbjudan: Rundgång slår upp portarna i Mitt i City

Den 28 oktober 2023, öppnar Rundgång – en cirkulär popupgalleria – upp i Karlstad. Nu står det också klart att satsningen ska husera mitt i Mitt i City och intresserade aktörer har nu möjlighet att anmäla sig och vara med på resan mot en cirkulär framtid. Den 5 september bjuds media in för att ta del av konceptet Rundgång, höra mer om den cirkulära framtiden och om vad popupen kommer att innehålla

Karlstads kommun har fått in rapporter om badklåda och noterat mindre stråk av algblomning

Karlstads kommun har fått in samtal från personer som fått klåda efter att ha badat i Örsholmstjärn, på badplatsen i Mariebergsskogen och på Bomstad. Med tanke på det varma vädret kan det röra sig om den så kallade badklådan. Det är inte farligt men det kan klia, ungefär som myggbett. Miljöförvaltningen har även noterat att det finns mindre stråk av algblomning i vikar i Vänern.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.