Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Fullsatt när företagen bjuds in till hållbarhets- och framtidskonferens

På fredag går A Sustainable Tomorrow av stapeln - den nationella hållbarhetskonferensen som fokuserar på nya angreppssätt för att nå ett mer hållbart samhälle. Konferensen, som är nordens största hållbarhetskonferens, sänds digitalt i Samhällsbyggnadshuset i Karlstad, och riktar sig till företag, näringsliv och organisationer.

Några av talarna är Fredrik Reinfeldt, rådgivare, Linnéa Claeson, samhällsdebattör, Märtha Rehnberg, medgrundare av DareDisrupt och Johan Rockström, professor i miljövetenskap. Bakom konferensen står Bright planet tillsammans med Karlstads kommun.

-Vi bjuder in till denna konferens utan kostnad för att vi vill erbjuda fler att få ta del av talare som Johan Rockström och Märta Renberg. Att inspirera till omställning känns oerhört viktigt. Alla verksamheter behöver få energi för sitt hållbarhetsarbete, säger Malin Thorsén, grundare på Bright Planet AB och initiativtagare till hubben i Karlstad.

Karlstad är en av 43 hubbar (mötesplatser) runt om i Sverige, där konferensen sänds digitalt, även Norge och Finland deltar.

-Det är otroligt roligt att vi i Karlstad har fullsatt med 70 anmälda. I arbetet för att Karlstad ska kunna bli klimatneutralt till 2030 behöver vi ett engagerat näringsliv. Att ta hand om vår stad och vår framtid är något vi måste göra tillsammans, säger Mia Marklund, avdelningschef inom miljöförvaltningen.

När: Media hälsas välkomna kl. 11:00-11:30 under fikat för möjlighet att möta arrangörer och deltagare.
Var:
Samhällsbyggnadshuset i Inre Hamn, Gustav Lovéns gata 30
Lokal:
Solen och Vänern

För mer information kontakta:

Mia Marklund, avdelningschef för miljöstrategiska avdelningen, miljöförvaltningen, Karlstads kommun, 0730-50 00 51

Malin Thorsén, grundare Bright Planet AB, malin.thorsen@brightplanet.se, 0705-21 10 47

Mer information och program:

https://asustainabletomorrow.c...

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.