Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Avrådan om bad är borttagen för Bottenvikens badplats

Det senaste provsvaret från Bottenvikens badplats i Väse, visar att man nu kan bada i vattnet och därför tas avrådan om bad bort. Torsdag 6 juli, publicerade vi också information om att man nu också kan bada i Ilandatjärn, vilket gör att alla kommunala badplatser är öppna som vanligt för allmänheten.

Provtagning av kommunala sjöar sker i enlighet med Vatten- och havsmyndighetens vägledning. När ett prov visar att vattnet inte är tjänligt för bad ska kommunen agera och gå ut med en avrådan om bad. Därefter tar man ett nytt prov och gör en bedömning av vad som kan ha orsakat det första provresultatet. I det här fallet så är bedömningen att regnet och vädret troligen kan ha orsakat att fågelbajs har hamnat i vattnet i området där provet tagits. Bottenvikens badplats har inte heller sedan tidigare problem med dåliga värden. Det nya provet som visade att man kan bada i Bottenvikens badplats gör därför att avrådan om bad hävs.

Kontaktpersoner:

Moa Andersson, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 054-540 23 43.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.