Gå direkt till innehåll
Pressträff: Elever i Karlstads kommun presenterar miljöhjälparyrken som ska få oss att vilja göra rätt miljöval

Pressmeddelande -

Pressträff: Elever i Karlstads kommun presenterar miljöhjälparyrken som ska få oss att vilja göra rätt miljöval

I utmaningen Miljöhjälparna har grundskoleelever i årskurs 2 och 3 fått skapa nya yrken åt Karlstads kommun, som ska få karlstadsborna att vilja göra rätt miljöval. En jury kommer presentera de utvalda bidragen under en vernissage med prisutdelning till eleverna, på Naturum Värmland.

Tävlingens syfte är att vända framtidsoro, till framtidstro och visa att Karlstads kommun tar barn- och ungas framtid på allvar. Omkring 700 elever har deltagit och en jury har utsett 15 vinnande bidrag som ska ställas ut på Naturum Värmland för att inspirera och motivera karlstadsborna, unga som äldre.

Bakom initiativet står Karlstads kommun och den ideella föreningen Framtidsfrön.

Del i arbetet med Agenda 2030

Miljöhjälparna är ett sätt att engagera skolklasser i miljö- och klimatutmaningarna i närsamhället, kopplat till Agenda 2030. Utgångspunkten är att vi kan lösa många miljöproblem om karlstadsborna bara har rätt förutsättningar att göra smartare val. En grundförutsättning är att man ska vilja göra rätt val; här kommer elevernas fantasi och uppfinningsrikedom kommer in i bilden.

- Föreställ dig en yrkeskategori i vår kommun vars huvuduppgift är att påverka alla invånare på ett meningsfullt sätt i rätt riktning, genom inspiration och motivation. För eleverna är det en övning i entreprenörskap, innovationsskapande och kreativt tänkande, säger Klara Perhamre, projektledare på Karlstads kommun.

Dag: Tisdag 18 oktober

Tid: 10:00 – 10:30

Plats: Naturum Värmland, Mariebergsskogen i Karlstad

För mer information kontakta:

Klara Perhamre, projektledare, Karlstads kommun
E-post: klara.perhamre@karlstad.se
Telefon: 070 – 001 82 04

David Forssander, kommunikatör, Karlstads kommun
E-post: david.forssander@karlstad.se
Telefon: 073 – 592 79 56

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.