Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Karta över området för detaljplanen

Detaljplan för Skutbergets friluftsområde på samråd

Skutberget ska bli ett förstklassigt frilufts- och rekreationsområde för Karlstadsbor och besökare. Det är ett av syftena med den detaljplan som nu är redo för samråd. Planen ska säkerställa att allmänheten får fortsatt tillgång till området, ge skydd för kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer och sätta ramarna för campinganläggningens utveckling.

Delvis upplyst nyrenoverad fasad på Karlstads teater. Hela fasaden tänds klockan 20.00 imorgon.

En lysande premiär för Karlstads Teater

Karlstads Teater, även känd som Wermland Opera, kommer att lysa upp Karlstad från och med 8 april. Då är det premiär för byggnadens nya fasadbelysning.

Alla elever på mellanstadiet får dator eller läsplatta

Alla elever på mellanstadiet får dator eller läsplatta

I april 2020 beslutade barn- och ungdomsnämnden att varje elev på mellanstadiet tillfälligt skulle få tillgång till en egen dator eller läsplatta. Nu har nämnden beslutat att tillgången ska vara permanent. Ökad tillgång till digitala verktyg ger eleverna bättre förutsättningar att dra nytta av digitaliseringens möjligheter samt bättre förutsättningar för en likvärdig utbildning.

Illustration av Karlstad.

Nu ska det bli tryggare att gå och cykla i Skåre och Stodene

Under 2021 kommer Karlstads kommun att göra ett antal åtgärder i Skåre och Stodene med syfte att sänka farten och göra det tryggare och säkrare att gå och cykla. Bakgrunden till åtgärderna är arbetet med att genomföra kommunens hastighetsplan och projektet Min skolväg.

Mark- och miljödomstolen avslår överklagan

Mark- och miljödomstolen avslår överklagan

Teknik- och fastighetsnämnden har överklagat länsstyrelsens beslut att strandskyddsdispens krävs för äventyrslekplatsen på Skutberget. Mark- och miljödomstolen har gjort samma bedömning som länsstyrelsen och överklagan avslås därför. Beslutet innebär att delar av lekplatsen behöver strandskyddsdispens för att kunna byggas, en sådan har sökts och beviljats av stadsbyggnadsnämnden den 24 mars.

Ny vuxenutbildning för dem som är intresserade av att starta eget företag

Ny vuxenutbildning för dem som är intresserade av att starta eget företag

I maj planeras den nya vuxenutbildningen Entreprenör och Företagande att starta på Karlstads Teknikcenter. Utbildningen vänder sig till alla som vill starta eget företag och riktar sig till personer med svenska eller annat språk som modersmål.
Den nya satsningen är ett samarbete mellan Vuxenutbildningen Tingvalla och Karlstads Teknikcenter.  Utbildningen kommer att hållas på Karlstads Teknikce

Påskplantering på Stora torget i Karlstad

Vinterljus stannar kvar över sommaren – i alla fall i Karlstads rabatter

Påskblommorna är på plats, lökväxterna börjar leta sig upp ur Karlstads rabatter och på kommunens parkenhet börjar nu en intensiv period. Årets planteringar kommer att ha tema ”Vinterljus” och gå i färgerna vitt, blått, grått och lite rosa. Antalet blommor blir dock lite färre än tidigare.
Förra årets tema var den glada solen och som kontrast byter Karlstads kommun nu de gula färgerna till lite

Kommunen söker bonde och får

Kommunen söker bonde och får

Betande djur är ett fint inslag i stadsbilden och ger positiva miljövärden. Därför letar nu Karlstads kommun efter någon som vill arrendera kommunens mark för bete eller slåtter. Bland annat hoppas kommunen att ett gäng får ska beta på en gräsplätt på Kroppkärr.
Gräsplätten intill Kroppkärrssjön har tidigare år haft betande får och ängen bredvid slås med hästdragen slåtter. Genom att marken

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i korthet den 24 mars

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i korthet den 24 mars

På marsnämnden beslutades det om att handlingsplanen för jämställdhetsintegrering revideras efter förslag och utbildningsplan för introduktionsprogrammen fastställs. Nobelgymnasiet var inbjudna för att redogöra för en artikel i Nya Wermlandstidningen angående VVS-programmet.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 24 mars

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 24 mars

Motion om att införa snabbtester för Covid-19 till vårdpersonal och tillsynsberättelse 2020. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 24 mars.
Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.
Motion – Inför snabbtester för Covid-19 till vårdpersonal i Karlstads ko

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.