Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 24 mars

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden den 24 mars

Under dagens nämnd behandlades ett antal bygglov, bland dem utmärker sig ett antal radhus som ger 21 bostäder samt flerbostadshus som ger 44 bostäder. Nämnden beviljade även strandskyddsdispens och frivilligt bygglov för äventyrslekplatsen på Skutberget och dessutom fick två platser namn.

Sundsta- Älvkullegymnasiet bjuder på digital konsert

Sundsta- Älvkullegymnasiet bjuder på digital konsert

Torsdag den 25 mars har du möjlighet att njuta av sång och musik digitalt – helt kostnadsfritt och publikfritt! 
Musikinriktningen på Sundsta- Älvkullegymnasiet arrangerar den livesända konserten. Under kvällen kan du njuta av både sång och musik hemifrån. Eleverna utlovar ett trevligt program bestående av kör, vokalensemble och sångsolister från alla tre årskurser.
Livesänds på gymnasieskol

Gå in på karlstad.se/sola och nominera Årets Sola senast den 31 mars.

Vem blir Årets Sola 2021? Sista chansen att nominera din favorit!

Nu är det sista veckan att nominera Årets Sola 2021! – Vi söker någon som är inspirerande, driftig och har ett gott bemötande. Kanske någon som gjort något extra bra i Karlstadsregionen under pandemin. Hittills har det kommit in cirka 40 nomineringar men vi vill gärna ha in fler, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör och ordförande i juryn.

Illustrationsbild av hur Residensparken kommer se ut.

Nya Residensparken tar form

Strandhäng, grönytor för spontanlek, hållbara planteringar och en ny entré. Det kommer finnas i Residensparken efter upprustningen. Nu har planerna för parkens utseende tagit form och under sommaren väntas byggnationen komma i gång så att parken kan stå klar under hösten.

Växelvisa distansstudier för högstadieelever

Växelvisa distansstudier för högstadieelever

Flera av våra kommunala grundskolor har bekräftade fall av covid-19 och det är tydligt att smittspridning sker snabbt när den kommer in i en verksamhet. För att bidra till att minska smittspridningen kommer samtliga högstadieelever att undervisas - växelvis - på distans. Beslutet har fattats efter samråd med Smittskydd Värmland.

Kommunstyrelsen i korthet den 22 mars

Kommunstyrelsen i korthet den 22 mars

Fortsatt ökning av försörjningsstödet och Tingvallagymnasiets flytt till KCCC var några av ärendena på kommunstyrelsens marsmöte.

Maria Röjder och Maria Andersen tar vattenprover.

Vi har koll på det kommunala dricksvattnet

Varje år tar vi mer än 550 prover på det kommunala vattnet i Karlstads kommun. Det gör vi för att det ska vara rent och bra vatten i kranen. Idag den 22 mars är det Världsvattendagen och vi vill därför uppmärksamma att Karlstadsborna ska kunna känna sig trygga med vårt vatten.

Vårsopningen i Karlstads kommun startar under nästa vecka.

Äntligen ska våren sopas fram

Det har äntligen blivit dags att sopa fram våren på våra gator och vägar i Karlstads kommun. Förra veckans snöoväder gjorde att sopningen fick avvakta, men med start vecka 12 drar sopningen igång med full fart.

Två seniorer som surfar på ett café

Lätt att hitta rätt

Nu lanseras en digital visningsmiljö på Karlstads kommuns webbplats. Den ska hjälpa Karlstadsbor att hitta smarta saker som bidrar till bibehållen eller ökad självständighet och en chans att göra hemmet tryggare och enklare.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.