Gå direkt till innehåll
Vårsopningen i Karlstads kommun startar under nästa vecka.
Vårsopningen i Karlstads kommun startar under nästa vecka.

Pressmeddelande -

Äntligen ska våren sopas fram

Det har äntligen blivit dags att sopa fram våren på gator och vägar i Karlstads kommun. Förra veckans snöoväder gjorde att sopningen fick avvakta, men med start vecka 12 drar sopningen igång med full fart.

Arbetet med den efterlängtade vårsopningen smyger igång under vecka 12. Först ut är gång- och cykelvägarna i Karlstads centrala delar. Tre lag arbetar med centrum under morgon och förmiddag för att sedan förflytta sig till bostadsområden på eftermiddagarna. Ett fjärde lag sköter sopningen i kransorterna som startar i början av vecka 13.

- Vi tror det är ett efterlängtat vårtecken att vi drar igång nu, särskilt efter snöfallet förra veckan som gjorde att vi fick skjuta på starttiden. Vår förhoppning är att allt ska vara klart till Valborg om allt flyter på som det ska, säger Adam Pettersson, gatuingenjör.

5000 ton grus

Kommunen räknar med att sopa upp omkring 5000 ton grus i år, vilket är vad som brukar sopas upp efter en normal vinter. Förra årets milda vinter resulterade i mycket mindre grusmängder, då endast 1000 ton sopades upp.

Sopar enligt turordningslista

Gator och vägar kommer att sopas enligt en turordningslista i olika delar av Karlstad. Det går inte att säga någon preliminär tid, utan varje område sopas i turordning. Listan uppdateras i takt med att områden blir klara, så på kommunens webbplats går det att följa vilket område som är näst på tur.

Du hittar listan på karlstad.se/varsopning

Var uppmärksam på skyltning

På vissa gator kan parkeringsplatser behöva stängas av tillfälligt för att maskinerna ska komma åt att sopa. Skyltar kommer att sättas upp i området när det det är dags att sopa där. 

För mer information kontakta:

Adam Pettersson, gatuingenjör, 054-540 65 13

(Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88)

Ämnen

Regioner