Gå direkt till innehåll
Två seniorer som surfar på ett café
Två seniorer som surfar på ett café

Pressmeddelande -

Lätt att hitta rätt

Nu lanseras en digital visningsmiljö på Karlstads kommuns webbplats. Den ska hjälpa Karlstadsbor att hitta smarta saker som bidrar till bibehållen eller ökad självständighet och en chans att göra hemmet tryggare och enklare.

Hitta smarta saker från soffan

I den digitala visningsmiljön kan du filtrera fram produkter och tjänster utifrån dina behov och önskemål. Där kan du också komma i kontakt med arbetsterapeuter som kan ge dig personligt stöd och rådgivning.

– Karlstadsbor kan nu besöka oss både digitalt och fysiskt vilket gör att visningsmiljön blir tillgänglig för fler. Den digitala ingången gör det också lättare för Karlstadsborna att upptäcka smarta saker som kan förenkla i vardagen, säger Katarina Davidsson, arbetsterapeut, i medhåll av sina kollegor i visningsmiljön.

Fler har blivit digitala

Till följd av coronapandemin har fler äldre tagit steget in i det digitala. Karlstads kommun behöver följa med i den utvecklingen och möta de nya användarna och deras behov.

– Det är jättehärligt att fler Karlstadsbor tagit steget in i det digitala! Vi har arbetat en längre tid med att införa välfärdsteknik och digitala tjänster som en del av vårt utbud av stöd. Den rådande pandemin har inneburit att fler har blivit digitala. Därför utökar vi vår digitala service till Karlstadsborna, säger Christian Holm Barenfeld, ordförande vård- och omsorgsnämnden.

Kommande demografiska utmaningar

Karlstads kommun ser att den demografiska utvecklingen pekar på att andelen äldre i vår kommun ökar. Med ålder kommer livserfarenhet, men också nya utmaningar i vardagen.

– Att Karlstadsbor på ett enkelt sätt ska kunna hitta smarta produkter utifrån deras behov och önskemål kan hjälpa många att förbli självständiga längre. Det ska vara lätt att hitta rätt, avslutar Christian Holm Barenfeld.

Du hittar den digitala visningsmiljön på www.karlstad.se/sjalvstandig

För mer information kontakta:

Christian Holm Barenfeld, ordförande vård- och omsorgsnämnden, 054-540 21 81

Visningsmiljöerna, telefon: 054-540 52 53

Eric Lindgren, kommunikatör vård- och omsorgsförvaltningen, 054-540 76 30

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.