Gå direkt till innehåll
Kritiska veckor fram till påsklovet – kan bli snabb övergång till distansstudier på gruppnivå

Pressmeddelande -

Kritiska veckor fram till påsklovet – kan bli snabb övergång till distansstudier på gruppnivå

Veckorna fram till påsklovet är kritiska, enligt Smittskydd Värmland. Det innebär att skolor, årskurser eller klasser kan komma att övergå till distansstudier inom våra kommunala grundskolor. I dagsläget omfattas fem klasser på Hultsbergsskolans högstadium av beslut om distansundervisning.

- Vi agerar nu snabbt på gruppnivå när smittspridning finns eller när vi ser hög frånvaro med förkylningssymptom. Vi är beredda att fatta beslut om distans för klasser eller hela skolor om det skulle behövas för att minska smittspridningen, säger Niklas Wikström, barn- och ungdomsnämndens ordförande.

  När återgång till närundervisning för eleverna i högstadiet på Hultsbergsskolan kommer att ske beror på smittspridningen och på de rekommendationer som Smittskydd Värmland ger. Låg- och mellanstadiet, årskurs 7 och grundsärskolans elever berörs inte av distansbeslutet. För enskilda elever i högstadiet kan rektor fatta beslut om undervisning på plats i skolan om det är nödvändigt för att kunna ge eleven det stöd som hen är berättigad till.

  Maria Kjällström, skoldirektör i Karlstads kommun, har tät dialog med Smittskydd Värmland och undersöker kontinuerligt bästa möjliga lösning för samtliga skolor. Fler beslut om distansundervisning kan komma att ske i närtid.

  - Vi följer noga utvecklingen av antalet smittade. Vi vill också uppmana de som har testats positivt på en skola eller förskola att informera personalen om det.

  Elever som har distansstudier och som vill ha skollunch kommer att kunna hämta en matlåda från skolans kök.


  För mer information kontakta:
  Maria Kjällström, skoldirektör barn- och ungdom, 054-540 39 82  
  Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82    

  Ämnen

  Taggar

  Regioner