Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Bryggorna i Lambergstjärn ska bytas ut.

Nya bryggor i Lambergstjärn, Karlstads första båtpool och andra båtnyheter

Alla båtbryggor i Lambergstjärn byts till nya, en tillgänglighetsanpassad båtplats i Mariebergsviken och fyra platser avsätts i Orrholmshamnen till en privat båtpool så att även personer som inte har egen båt kan komma ut på Vänern. Det är årets nyheter inför båtsäsongen 2021.

Startskott för ny lärlingsutbildning

Startskott för ny lärlingsutbildning

En ny utbildningsform för vuxenutbildningen inom särskild utbildning har startat. Målet är att öppna upp vägar för en mer inkluderade och öppen arbetsmarknad.
Den nya satsningen inom Lärvux är ett samarbete med samordningsförbundet Samspelet och vänder sig till personer med nedsatt intellektuell funktionsförmåga eller förvärvad hjärnskada.
Lärlingsutbildningen som har startats är serviceassi

Kronoteket – vinnare av Karlstads kommuns Arkitekturpris 2020

Kronoteket – vinnare av Karlstads kommuns Arkitekturpris 2020

Allaktivitetshuset Kronoteket på Kronoparken får 2020 års Arkitekturpris. Huset innehåller både bibliotek och fritidsgård samt ett flertal aktiviteter för barn och unga. Ett hedersomnämnande tilldelas fastigheten Tingvallastaden 3:14 som ligger på Östra Torggatan 20.
– Arkitekturpriset har delats ut sedan 1986 för att belöna byggnader som står för god arkitektur med höga estetiska kvalitéer,

Karlstad Live är en ny digital underhållning med Johan Östling och Björn Ling från olika besöksmål i Karlstad.

Premiär för Karlstad Live

Den 17 mars är det premiär för underhållningsprogrammet Karlstad Live med Johan Östling och Björn Ling. Tittarna får ta del av spännande gäster, musik, reportage och tävlingar.

Nedlagd förundersökning mot äventyrslekplatsen

Nedlagd förundersökning mot äventyrslekplatsen

Polisen har beslutat att lägga ner förundersökningen om äventyrslekplatsen på Skutberget. Äventyrslekplatsen polisanmäldes den 1 februari för misstanke om att den byggdes i strid mot strandskyddet och att det därmed skulle vara ett brott som omfattas av förbud i miljöbalken.

Isbrytning för dagvattenledning i Mariebergsviken

Isbrytning för dagvattenledning i Mariebergsviken

Under nästa vecka, vecka 10, kommer Karlstads kommun bryta upp delar av isen i Mariebergsviken för att lägga ner dagvattenledningar. Arbetet är en viktig del i att framtidssäkra centrala Karlstad från översvämning som ingår i Vikenförbindelsen-projektet. Delar av Mariebergsviken kommer spärras av och gång och cykelvägen längs Sjömansgatan leds om.

Västra mötesplatsen blir ny samlingspunkt i västra Karlstad

Idag fredag 26 februari öppnar vi dörrarna till den nya mötesplatsen i västra Karlstad. Här är ungdomar från 13 år välkomna till verksamhet som de får vara medskapare av. Tack vare samverkan med andra aktörer blir Västra mötesplatsen också en ny samlingspunkt för alla som bor i Västra Karlstad.

Strandskyddsdispens söks för äventyrslekplatsen

Strandskyddsdispens söks för äventyrslekplatsen

Efter Länsstyrelsensens beslut att strandskyddsdispens krävs för äventyrslekplatsen på Skutberget har nu en ansökan om strandskyddsdispens lämnats in till stadsbyggnadsförvaltningen. I väntan på beslut har arbetet på lekplatsen upphört helt.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 24 februari

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 24 februari

Kultur- och fritidsnämndens beslutade bland annat om rapport om stöd till spontanidrott, årsrapport barn- och ungdomskulturprojekt, öppethållande och målgrupper inom område Kronoparken samt finansiering av söndagsöppet på Stadsbiblioteket, öppettider på närbiblioteken och öppen fritidsverksamhet.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.