Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västra mötesplatsen blir ny samlingspunkt i västra Karlstad

Idag fredag 26 februari öppnar vi dörrarna till den nya mötesplatsen i västra Karlstad. Här är ungdomar från 13 år välkomna till verksamhet som de får vara medskapare av. Tack vare samverkan med andra aktörer blir Västra mötesplatsen också en ny samlingspunkt för alla som bor i Västra Karlstad.

- Vi har sedan fritidsgården Lugnet stängt arbetat uppsökande på västra området för att bidra till trygghet med synliga vuxna. Nu ser vi äntligen fram emot att ha öppet och jobba på ett nytt sätt, där vi jobbar i samverkan med andra för att se, höra och bekräfta de unga. Vi vill erbjuda en trygg miljö och ge ungdomarna en stor möjlighet att själva ha stor inflytande i mötesplatsens innehåll, säger personalen på Västra mötesplatsen.

    Den 8 mars 2020 stängde Lugnets fritidsgård på Gruvlyckan efter 52 år och på fredag 26 februari 2021 återuppstod mötesplatsen för ungdomar - på en ny plats och med nya arbetssätt. Här finns ett rörelserum, samtalsrum, skaparrum, studio och ett mysigt café. Aktiviteterna som arrangeras bestäms tillsammans med ungdomar. När verksamheten inte har öppet finns möjlighet för andra att nyttja lokalerna. Det gör också att Västra mötesplatsen blir både en mötesplats för unga och människor som bor i västra Karlstad.

    En trygg plats i samverkan med andra

    Västra mötesplatsen samverkar med skolor, parkleken Karmen, föreningar och näringsidkare i närområdet. Lokalen delas med Tillsammans i Karlstad och genom det samarbetet hoppas verksamheten kunna erbjuda ungdomar en kvalitativ fritid och samtidigt få in vuxna och föräldrar i verksamheten på ett naturligt sätt. 

    - Vi är oerhört glada att denna mötesplats äntligen kan öppna. En plats som ger möjlighet till möten mellan ungdomar, men också mellan olika studieförbund, föreningar på Våxnäs som berikar stadsdelen med sitt engagemang, säger Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

      En anpassad verksamhet med restriktioner

      Västra mötesplatsen välkomnar just nu ungdomar födda 2005 och senare och har anpassat verksamheten enligt rekommendationer. För att lära känna ungdomarna i Västra Karlstad under rådande omständigheter har personalen särskilt bjudit in elever från närliggande skolor klassvis. Öppettiderna för ungdomsverksamheten är måndag-torsdag klockan 15.00-21.00 och fredag-lördag klockan 15.00-23.00.

      Vill du komma på besök?

      På grund av omständigheterna kommer vi inte ha en invigning. Hör av dig till fritidsgårdens personal som, tillsammans med kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Larsson, kan boka in ett coronaanpassat besök. Västra mötesplatsen finns på Petersbergsgatan 21.

      För mer information kontakta:

      Personalen på Västra mötesplatsen nås via 070-001 84 02 eller 054-540 24 97.

      Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
      johanna.larsson@karlstad.se
      054-540 29 31

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner

      Kommunen med den glada solen som symbol

      I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.