Gå direkt till innehåll
Elever på Nobelgymnasiets byggprogram sommarjobbar på byggarskola

Pressmeddelande -

Elever på Nobelgymnasiets byggprogram sommarjobbar på byggarskola

Nobelgymnasiet kommer tillsammans med Byggföretagen i Värmland anordna en sommarlovsaktivitet i form av en byggarskola för barn mellan 8-12 år där elever från Nobelgymnasiets byggprogram kommer delta.

Barnen kommer få arbeta praktiskt och har till sin hjälp fem elever från byggprogrammet på Nobelgymnasiet.

- Vi vill kunna erbjuda elever på byggprogrammet möjligheten till feriearbete. På så sätt skaffar de sig både arbetslivserfarenhet och inkomst, säger Davy Henriksson, rektor på Nobelgymnasiet.

Barnen får bygga en lådbil

Barnen som deltar i byggarskolan kommer tillsammans få rita och bygga en lådbil. De kommer få hjälp av byggprogrammets elever med det praktiska arbetet så som att mäta, spika, skruva och såga.

- Vi vill att barn i Karlstads kommun ska erbjudas en rolig och meningsfull sommaraktivitet. Det är också roligt för Nobelgymnasiet att få visa upp vilken fin utbildning byggprogrammet är, säger Davy Henriksson.

- Tillsammans med branschorganisationerna Byggföretagen och Värmlands byggmästareförening vill vi lyfta fram Nobelgymnasiets utbildning för att öka intresset för arbete inom byggsektorn och säkerställa branschens kommande bemanningsbehov.

Vill öka intresset för yrkesprogrammen på gymnasiet

Alexander Torin (M) är ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och menar att attraktiviteten och intresset behöver öka för barn och ungdomar att söka sig till yrkesprogrammen på gymnasiet.

- Byggarskolan är en viktig del i det arbetet. Yrkesprogrammen är bra utbildningar som ger goda chanser till jobb i branscher som ofta har svårt att hitta utbildad personal, säger Alexander Torin (M).

För mer information kontakta:

Davy Henriksson, rektor Nobelgymnasiet, 054-540 14 57

Alexander Torin (M), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, 072 717 58 71

      Ämnen

      Regioner