Gå direkt till innehåll
Bryggorna i Lambergstjärn ska bytas ut.
Bryggorna i Lambergstjärn ska bytas ut.

Pressmeddelande -

Nya bryggor i Lambergstjärn, Karlstads första båtpool och andra båtnyheter

Alla båtbryggor i Lambergstjärn byts till nya, en tillgänglighetsanpassad båtplats i Mariebergsviken och fyra platser avsätts i Orrholmshamnen till en privat båtpool så att även personer som inte har egen båt kan komma ut på Vänern. Det är årets nyheter inför båtsäsongen 2021.

Även om isen fortfarande ligger tjock på många platser är förberedelserna hos Karlstads kommun igång inför kommande båtsäsong.

Båtplatser avsätts för båtdelningstjänst

I dagarna har Karlstads kommun tecknat ett avtal med företaget Skipperi om att de får nyttja fyra båtplatser i Orrholmshamnen. Företaget driver en båtpool där medlemmar får hyra båt för en avgift precis som i en bilpool.

- Vänern och våra vatten är en fantastisk tillgång till Karlstads kommun. Genom att ge möjlighet till delat båtägande genom båtpool, får fler Karlstadsbor möjlighet att ta del av denna natur- och friluftsupplevelse samtidigt, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

- Många inte har möjlighet att äga en egen båt och även de som har egen båt nyttjar den inte varje dag. På det här sättet får fler möjlighet att ta sig ut och samtidigt nyttjar vi de båtar som finns ännu mer effektivt, säger Monika Bubholz (MP), kommunalråd och andre vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Bättre bryggor i Lambergstjärn

Redan nu är även bytet av bryggorna i Lambergstjärn igång. Arbetet påbörjades förra veckan och beräknas vara klart vid månadsskiftet april/maj om allt går som planerat.

- Det blir lika många båtplatser som tidigare men de nya bryggorna kommer att ha både el och dricksvatten så det kommer bli ett välkommet lyft för alla som har sin båtplats här, säger Marianne Fröding, samordnare för båt- och badplatser på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Extra besöksbrygga

Förutom att byta ut befintliga bryggor i Lambergstjärn kommer kommunen även att bygga en 15 meter lång besöksbrygga.

- Här kommer vem som helst kunna lägga till för kortare besök. Inför kommande säsonger tittar vi på olika betalningslösningar så att platserna inte ockuperas permanent, säger Marianne Fröding.

Handikappanpassad båtplats

Under förra året blev även en handikappanpassad båtplats klar i Mariebergsviken. Här är det nu möjligt att enkelt ta sig i och ur båt med rullstol. Om ingen med dessa behov hör av sig innan båtsäsongen drar igång kommer platsen att fördelas via ordinarie båtplatskö för säsongsplatser.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, tfn 054-540 12 78

Monika Bubholz (MP), kommunalråd och andre vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, tfn 054-540 12 85

Marianne Fröding, samordnare för båt- och badplatser på teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 90

Axel Nordman, VD Skipperi, tfn 070-464 39 92

Ämnen

Taggar

Regioner

Relaterat material