Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Dags för årets mygginventering

Dags för årets mygginventering

Under maj kommer kommunen påbörja årets mygginventering i Skåretrakten med fällor på fyra olika ställen. Rapporten från förra årets inventering är nu klar och visar att övervägande delen av myggen vi fångat är översvämningsmygg. Karlstadsborna uppmanas även detta år till att rapportera in sina upplevelser av myggen i vår karta på karlstad.se/myggstudie.

Bild från tidigare års skräpplockning

Pressinbjudan: Både skolor och allmänhet plockar skräp i Karlstad

Nu pågår de nationella skräpplockardagarna. Då vill Karlstads kommun att alla hjälps åt att städa upp i kommunen. Karlstadsborna kan vinna choklad om de använder #skräpfrittkarlstad i sociala medier och 34 skolor plockar skräp som en del i undervisningen. På tisdag är media välkomna att följa med när Skåre förskola plockar i sitt närområde.

Karlstad stiger rejält i mätning av service till företag

Karlstad stiger rejält i mätning av service till företag

​Karlstad stiger 62 placeringar när Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) mäter företagarnas nöjdhet med kommunen. ​- Det är jätteroligt att vårt målmedvetna och långsiktiga arbete med att öka servicen till företagen ger resultat, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd och ordförande i tillväxtutskottet.

Fri parkering i centrum under två timmar

Fri parkering i centrum under två timmar

Karlstads Parkering AB har infört fri parkering i centrum under två timmar. Vill du parkera i mer än två timmar får du parkera på en vanlig betalplats alternativt flytta bilen efter två timmar. Fri parkering gäller på cirka 90 parkeringsplatser på parkeringsområdena Bilan, Älgen och Sandgrund. Det är en åtgärd för att stötta det lokala näringslivet.

Bra förutsättningar att äta ute i Karlstad

Bra förutsättningar att äta ute i Karlstad

Under torsdagen besökte Karlstads kommuns miljö- och hälsoskyddsinspektörer ett 20-tal restauranger för att prata om serveringarnas anpassningar för att undvika smittspridning av covid -19. - De flesta har goda förutsättningar att undvika trängsel, säger Britt Carlsson, chef för tillsynsavdelningen.

Karlstads kommun har beredskap för att ta emot fler patienter

Karlstads kommun har beredskap för att ta emot fler patienter

Karlstads kommun förbereder för att tillfälligt öppna upp fler platser på Resurscentrum för att avlasta Region Värmland som kan behöva använda sina platser på sjukhuset för de mest sjuka Covid-19 patienterna i Värmland.

​Arbetsgivare uppmanas identifiera samhällsviktig verksamhet

​Arbetsgivare uppmanas identifiera samhällsviktig verksamhet

De närmaste dagarna får alla arbetsgivare i Karlstads kommun information om att de ska identifiera om de bedriver samhällsviktig verksamhet. Detta för att säkerställa att den personal som berörs får kännedom om vad det innebär och att de är garanterade barnomsorg även i en situation med stängda förskolor och skolor.

Bokstäverna sitter på stolpar som ser ut så här. Det här är ett exempel från Niklasdals naturreservat.

Naturutmaning ska locka ut fler i Karlstads natur

Hitta bokstäver längs utvalda vandringsleder och bilda ett ord eller en fras. De som hittar orden är med i utlottningen av picknickfiltar och termosar. Naturutmaningen är Karlstads kommuns senaste insats för få fler att hitta ut i naturen.

karlstad.se/vandringsleder fungerar lika bra i mobilen som på dator

Nu kan du hitta din bästa vandringsled i Karlstad

Idag lanserar Karlstads kommun en ny webblösning för att presentera sina runt 50 vandringsleder och strövområden. De som vill ut i naturen kan nu filtrera fram leder och platser utifrån sina egna intressen.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.