Gå direkt till innehåll
Bokstäverna sitter på stolpar som ser ut så här. Det här är ett exempel från Niklasdals naturreservat.
Bokstäverna sitter på stolpar som ser ut så här. Det här är ett exempel från Niklasdals naturreservat.

Pressmeddelande -

Naturutmaning ska locka ut fler i Karlstads natur

Hitta bokstäver längs utvalda vandringsleder och bilda ett ord eller en fras. De som hittar orden är med i utlottningen av picknickfiltar och termosar. Naturutmaningen är Karlstads kommuns senaste insats för få fler att hitta ut i naturen.

- Det här är vårt sätt att ge Karlstadsborna något att göra i coronatider. Vi hoppas att det kan inspirera fler att komma ut till platser som man annars inte hade besökt, säger Annica Granlund, kommunikationsstrateg på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Naturutmaningen består av två delar, lilla naturutmaningen och stora naturutmaningen.

Lilla naturutmaningen - en led för alla

Lilla naturutmaningen är till för dig som behöver ha en tillgänglighetsanpassad led eller som nöjer dig med en led. På Göteborgsudden har kommunen placerat ut sex bokstäver som bildar ett ord utefter den cirka 700 meter långa sträckan ut till vattnet.

- Här kan alla vara med. Det kan vara kul för barn som har börjat lära sig stava och eller för de som använder rullstol eller har med sig barnvagnen, säger Annica Granlund.

Stora naturutmaningen - sju leder

Stora naturutmaningen är till för dig som vill ha en lite svårare utmaning. Bokstäverna är utplacerade längs sju olika leder och bildar en fras bestående av flera ord.

- Vi har valt att placera ut bokstäver längs leder som finns i flera olika delar av kommunen, från centrala Karlstad till Arnön söder om Väse och Acksjöleden norr om Molkom. Jag tror det kan bli ett roligt sätt för många att upptäcka nya områden, säger Annica Granlund.

Pågår hela sommaren

Naturutmaningen pågår till och med 31 augusti 2020. Alla som deltar är med utlottning av picknickfiltar och termosar. Mer information finns på https://karlstad.se/naturutmaningen

Del av större satsning på naturinformation

Förutom naturutmaningen har Karlstads kommun nyligen även lanserat en ny webblösning där det är lättare att hitta vandringslederna i kommunen och instagramkontot @friluftslivkarlstad som löpande tipsar om fina platser att besöka.

- Instagramkontot har blivit jättepopulärt. Vi närmar oss 2 500 följare och det har bara funnits i lite mer än en månad. Det känns jätteroligt och det visar ju verkligen att det finns ett intresse för naturen, säger Annica Granlund.

Via instagramkontot kommer kommunen även att dela med sig av ledtrådar till stora naturutmaningen och lägga upp bilder från lederna där bokstäverna finns.

För mer information kontakta:

Annica Granlund, kommunikationsstrateg teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 66

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.