Gå direkt till innehåll
karlstad.se/vandringsleder fungerar lika bra i mobilen som på dator
karlstad.se/vandringsleder fungerar lika bra i mobilen som på dator

Pressmeddelande -

Nu kan du hitta din bästa vandringsled i Karlstad

Idag lanserar Karlstads kommun en ny webblösning för att presentera sina runt 50 vandringsleder och strövområden. De som vill ut i naturen kan nu filtrera fram leder och platser utifrån sina egna intressen.

Den nya webblösning https://karlstad.se/vandringsleder är inspirerad av webbhandeln där besökaren själv kan välja vad hen vill läsa om. Det går att filtrera bland leder utifrån fördefinierade kategorier som till exempel ”vackra vyer” eller ”spår av historien”. Det går också att sortera utifrån konkreta saker som ifall det finns handikappanpassad grillplats eller om det går att ta sig dit med buss.

- Vår förhoppning är att fler ska hitta ut i naturen. Med den här lösningen blir det lättare att hitta var alla leder och naturreservat ligger och vad som är speciellt med varje plats, säger Annica Granlund, kommunikationsstrateg på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Extra viktigt i coronatider

Karlstads kommun har planerat för den nya webblösningen sedan förra hösten och kan nu lansera den för allmänheten.

- Med tanke på att mycket blir inställt och alla inte kan träffa släkt och vänner som vanligt känns det extra bra att vi kan inspirera Karlstadsborna att hitta nya spännande platser i naturen. Kanske någon kan hitta ett nytt smultronställe den här påsken, säger Annica Granlund.

Även för andra typer av platser

Den nya webblösningen kommer inom kort även att användas för att presentera andra typer av platser. Nu lanseras vandringslederna men inom de närmaste veckorna kommer det även gå att hitta och filtrera bland både parker och badplatser i kommunen. Ytterligare platser kommer längre fram. 

För mer information kontakta:

Annica Granlund, kommunikationsstrateg, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 66

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.