Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 8 april

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 8 april

Projektspecifikation för LSS-boende Härtsöga, strategisk plan och budgetramar 2021-2023 samt långsiktig investeringsplanering. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 8 april.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 8 april

Kultur- och fritidsnämndens beslut i korthet 8 april

Vid kultur- och fritidsnämndens möte den 8 april beslutades det om tillfälligt ändrade öppettider för Sundstabadet samt att äska medel för bland annat utveckling av Kronoparken, Investering i mötesplats Karlstads Stadsbibliotek, förstärkning av driftsramen för Skutberget och för att permanenta gratis dagkolloverksamhet inklusive kollot simtaget på Kronoparken.

​Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 8 april

​Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 8 april

Lättnader för näringslivet, e-förslag om ny belysning och förlängd sopsaltrutt samt en upphandling av byggnationen av en ny utryckningsväg. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Stadsbyggnadsnämndens beslut i korthet 8 april

Stadsbyggnadsnämndens beslut i korthet 8 april

Under dagens stadsbyggnadsnämnd antog två detaljplaner för Dingelsundet, bygglov för naturturismanläggning gavs liksom ett utökat uppdrag för detaljplanering av område runt Välsviken.

Kommunstyrelsen i korthet den 7 april

Kommunstyrelsen i korthet den 7 april

Koncernen Karlstads kommun ska ha en gemensam inriktning under coronapandemin. Kommunen ska säkra sin samhällsviktiga verksamhet, skydda riskgrupper och minska takten på smittspridning, bidra till att mildra coronakrisens påverkan på Karlstadsbor, näringsliv och föreningsliv samt minimera och förebygga oro.

​Beslut om fler lättnader för lokala näringslivet

​Beslut om fler lättnader för lokala näringslivet

Kommunstyrelsen beslutade idag om ytterligare stödåtgärder för att underlätta för de lokala företagen och föreningarna. Bland annat avsätts fem miljoner kronor för att finansiera extra åtgärder för att underlätta för näringslivet och föreningslivet, i syfte att lindra effekterna av corona-pandemin.

Karlstads kommun öppnar småbåtshamnarna tidigare än planerat

Karlstads kommun öppnar småbåtshamnarna tidigare än planerat

Vanligtvis öppnar inte Karlstads kommun tillgången till småbåtshamnarna förrän 1 maj. På grund av den tidiga våren och begränsningarna som coronaviruset inneburit blir båtplatserna tillgängliga redan nu.
- I dessa tider vill vi ge båtägarna en möjlighet ta sig ut. En tur på Vänern passar väldigt bra i coronatider, säger båtplatsansvarig Marianne Fröding på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Karlstads kommun toppar sitt toppresultat

Karlstads kommun toppar sitt toppresultat

​Karlstads kommun får toppresultat igen. Kommunens medarbetare och ledare upplever sitt arbete som mycket meningsfullt, är engagerade och tar ansvar för att kommunen ska nå goda resultat. Det framgår av kommunens ledar- och medarbetarundersökning som besvarades under februari via en enkät av 6 335 anställda.

Bild från pressträff: Ulf Nyqvist, kommundirektör, Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, Frida Pettersson (C), ordförande i tillväxtutskottet och Linda Larsson (S) förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

​Åtgärder med lättnader för företag och föreningar

Karlstads kommun har tagit fram stödåtgärder för att underlätta för de lokala företagen och föreningarna. Anstånd med fakturor, utbetalning av föreningsbidrag i förskott och ”guldkantspengar” är några av de åtgärder som genomförs.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.