Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Karlstads uteserveringar får öppna tidigare

Karlstads uteserveringar får öppna tidigare

I hopp om att underlätta för Karlstads krögare i coronatider tillåter kommunen att uteserveringarna öppnar tidigare än normalt.
- De börjar gälla redan idag, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.
Säsongen för öppnandet av uteserveringar startar normalt den 1 april varje vår men i år frångår Karlstads kommun den regeln och tillåter öppning från idag.
- Vi v

Carl Hallgren, försäljnings- och marknadschef på Karlstad CCC, visar upp flaskorna de fyller på med kranvatten.

Du har väl kranmärkt din verksamhet?

I samband med världsvattendagen vill vi utmana verksamheter i Karlstad att kranmärka sig. Karlstad CCC har nyligen blivit kranmärkta. Det innebär att de väljer kranvatten framför flaskvatten och tar ställning för en bättre miljö.

Tidigarelagd studiedag för högstadieelever

Tidigarelagd studiedag för högstadieelever

Imorgon fredag 20 mars och måndag 23 mars kommer våra högstadieelever på våra skolor att ha två studiedagar. Hälften av högstadieeleverna har studiedag på fredag och hälften på måndag. Detta för att kunna förbereda lärare på att hålla i distansundervisning om regeringen framöver skulle fatta beslut om att stänga skolor på grund av coronapandemin.

Enklare att få hemtjänst på grund av corona

Enklare att få hemtjänst på grund av corona

Nu blir det enklare för personer över 70 år att få hjälp av hemtjänsten med matleverans, inköp och ärenden. Karlstads kommun vill underlätta för riskgruppen att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om begränsade sociala kontakter med anledning av coronaviruset.

Lök på väg upp i Stadsträdgården

Karlstadssolen inspirerar årets blomsterplanteringar

​Snart börjar 22 000 tulpaner och påskliljor att blomma i Karlstads kommuns rabatter och planteringar. Alla planteringar i vår och sommar kommer att gå i gult, orange och blålila och färgerna är inspirerade av Karlstads logotyp, den glada solen. Nytt för i år är att färre broar smyckas med blommor – men bara tillfälligt.

Det blev premiärgrillning intill byggplatsen där nya förskolan Rödklövern kommer ligga. På förskolegården kommer barn och pedagoger ha en helt egen grillplats.

Grillpremiär på byggstarten av Rödklöverns förskola

​Idag firade kommunen byggstarten av Jakobsbergs första förskola med en grillpremiär. Rödklövern blir den första byggnaden som kommer stå klar i den nya stadsdelen. Den nya förskolan ska ligga intill Jakobsbergsskogen och både byggnaden och utemiljön inspireras av naturen med byggnation i trä, sedumtak och lekutrustning i trä. Förskolan ska stå klar sommaren 2021.

Välkommen på vernissage – Tänk inte nytt!

Välkommen på vernissage – Tänk inte nytt!

Inbjudan till vernissage för Karlstadsrummets nya utställning som Karlstadsrummets nya utställning som på ett roligt och enkelt sätt berättar hur vi kan bidra till en bättre miljö och minska vår klimatpåverkan.

Västra bron renoveras – enkelriktat för bil och buss

Västra bron renoveras – enkelriktat för bil och buss

Västra bron som går mellan Karlstads Teater och Residenstorget i centrala Karlstad ska nu renoveras. Under tiden som renoveringsarbetet pågår är endast ett körfält öppet i norrgående riktning. Cyklister och gående kan ta sig fram åt båda riktningar.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.