Gå direkt till innehåll
Ökad risk för våld i nära relationer – det finns hjälp att få!

Pressmeddelande -

Ökad risk för våld i nära relationer – det finns hjälp att få!

På grund av covid 19 pandemin kan de som redan innan haft det kämpigt vara extra utsatta. Just nu är det många som studerar och arbetar hemifrån vilket gör att risken för våld och utsatthet i hemmet ökar.

Våld i nära relationer är ofta ett mönster av handlingar som kan vara allt ifrån subtila handlingar till grova brott. Mer konkret är det allt ifrån att bli förlöjligad till att utsättas för våldtäkt eller allvarliga hot. Det är ofta kombinationer av fysiskt, sexuellt och psykiskt våld.

-Jag är bekymrad över att antalet inkommande samtal till oss för råd och hjälp har minskat drastiskt de senaste fyra veckorna, vilket även bekräftas av kollegor runt om i länet. Risken är att de som jobbar eller studerar hemma har mindre möjlighet att kontakta oss, samtidigt som deras våldsutövare har större möjlighet att kontrollera och utöva våld. Jag och mina kollegor på familjevåldsenheten jobbar på som vanligt och kan ta emot alla som behöver stöd och skydd, och säger Sabina Gómez Jansson, enhetschef på familjevåldsenheten i Karlstads kommun.

Vi vill uppmana alla att vara lite extra uppmärksamma under den tid som pandemin pågår och höra sig till familjevåldsenheten på dagtid, kvällar eller helger om man är orolig för sin egen eller någon annans situation.

Skolelever kan även vända sig till elevhälsan om man behöver någon att prata med. elevhälsan har öppet även på gymnasieskolorna som har distansundervisning. 

Samlad info om Karlstads kommuns arbete med orosfrågor och kontaktinfo finns på: www.karlstad.se/coronaoro

För mer information kontakta:

Sabina Gómez Jansson, enhetschef på familjevåldsenheten: 070-02 05 499.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.