Gå direkt till innehåll

Ämnen: Kulturpolitik

I Karlstads kommuns finns massor med sommaraktiviteter för barn och unga. Fotograf: Linn Malmén

Ett aktivt sommarlov för barn och unga i Karlstad

Dagläger, dagkolloveckor, grillkvällar, skaparverkstad, simskola, läsutmaning, konstkollo eller extra öppet på fritidsgårdar? Det är bara några exempel från utbudet som Karlstads kommun tillsammans med föreningsliv och studieförbund erbjuder barn och unga för ett aktivt sommarlov.

Frida Nilsson (c), Robert Halvarsson (mp), och Amanda Green (s), invigde den nya Fritidsbanken på Våxnäs.

Nu kan Karlstadsborna låna utrustning till fritidsaktiviteter även på Våxnäs

Onsdagseftermiddagen bjöd på en härlig invigningsfest när Karlstads kommun öppnande och invigde Fritidsbanken Våxnäs. Det hölls bland annat tal av politiker, det bjöds på fika och alla som deltog fick möjlighet att låna fritidsutrustning eller prova olika aktiviteter direkt på plats.
Nyöppnandet av Fritidsbanken Våxnäs, som drivs av Karlstads kommun, blir den andra Fritidsbanken i Karlstad och

Det blir en musik- och sommarfest när RIX FM Festival kommer till Stora torget i Karlstad.

RIX FM Festival kommer till Karlstad i juli

RIX FM Festival kommer till Stora torget i Karlstad den 25 juli med en färgsprakande sommarfest och några av de hetaste artisterna just nu. Festivalen är gratis och öppen för alla.

Ökat stöd till studieförbunden

Ökat stöd till studieförbunden

Kultur- och fritidsnämnden beslutade i december 2023 att höja stöden till studieförbunden inför verksamhetsåret 2024. Under förra veckans nämndsammanträde verkställdes höjningen, som är den första höjningen som gjorts på tio år.

Välkommen på prisutdelning av 2023 års Byggnadsvårdspris

Välkommen på prisutdelning av 2023 års Byggnadsvårdspris

Tid: måndagen den 18 december, kl 11.00 Plats: Gamla tågstationen, stationsgatan 15, Molkom Pressen är välkommen att delta vid prisutdelningen av årets Byggnadsvårdspris. Anders Tallgren (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Niklas Wikström (L), 1:e vice ordförande, Henrik Sjöberg, stadsarkitekt och Emma Mattsson, stadsbyggnadsantikvarie deltar.

Karlstads kommun välkomnar ett nytt förintelsemuseum

Karlstad har idag ett mycket aktivt arbete mot diskriminering. Vi vill vara en kommun där invånarna respekterar varandra oavsett till exempel religiös tillhörighet. Nu välkomnar vi ett nytt förintelsemuseum till Karlstad – en kraftig markering för allas lika värde och att vi aldrig får glömma historien.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 18 september

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 18 september

​På kultur- och fritidsnämndens möte 18 september beslutade nämndens ledamöter om att genomföra tävlingar på Sundstabadet samt att godkänna delårsbokslut och helårsprognos.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 12 december

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 12 december

​På kultur- och fritidsnämndens möte 12 december beslutades bland annat om ett antal kommunala stöd till kulturinstitutioner för 2019, om inriktningen för den nya verksamheten på Kronoparken, återrapportering om Orrholmens parklek samt en rapport om att starta fler allaktivitetshus.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.