Gå direkt till innehåll
I Karlstads kommuns finns massor med sommaraktiviteter för barn och unga. Fotograf: Linn Malmén
I Karlstads kommuns finns massor med sommaraktiviteter för barn och unga. Fotograf: Linn Malmén

Pressmeddelande -

Ett aktivt sommarlov för barn och unga i Karlstad

Dagläger, dagkolloveckor, grillkvällar, skaparverkstad, simskola, läsutmaning, konstkollo och anpassade öppettider på fritidsgårdar. Det är bara några exempel från utbudet som Karlstads kommun tillsammans med föreningsliv och studieförbund erbjuder barn och unga för ett aktivt sommarlov.

- Sommarlovsaktiviteter är inte bara ett sätt att ge barn och unga en rolig och meningsfull sommar, utan också en investering i deras välmående och utveckling. Genom att erbjuda trygga och stimulerande aktiviteter kan vi främja kreativitet, fysisk aktivitet och gemenskap. Ett brett utbud av lovaktiviteter leder dessutom till fler feriejobb för våra ungdomar, säger Robert Halvarsson, (mp) ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Satsningarna ger fler barn och unga möjlighet att delta

I år har Karlstads kommun satsat lite extra på lovaktiviteter för att fler barn och unga ska få chans till ett aktivt sommarlov, alla aktiviteter är dessutom gratis och mat/mellanmål samt buss ingår för de som behöver transport.

-Det känns bra att vi inom Karlstads egna verksamheter, men även i samverkan med föreningslivet har kunnat utöka lovaktiviteterna för våra barn och unga så fler får möjlighet att delta. I år har vi exempelvis utökat till 47 dagkolloveckor med 1170 platser i jämförelse mot förra året då vi hade 43 veckor och 970 platser att erbjuda, säger Jan Johansson, verksamhetschef, kultur- och fritidsförvaltningen.

Det finns lovaktiviteter inom hela Karlstads kommun

Utöver dagkolloveckorna anordnar kommunen bland annat 93 dagläger med diverse teman och 73 grillkvällar vid de olika Parklekarna. Kommunens ungdomsverksamhet med exempelvis fritidsgårdar har öppet fler veckor och på fler platser jämfört med de senaste somrarna och erbjuder även dagkollo och kanothajk.

MoVe som är en mobil fritidsgård med rörelse i fokus åker på turné i sommar och bjuder in till aktiviteter i olika stadsdelar och i kommunens ytterområden. Även sommarbussen ger sig ut på turné med cirkus, clownföreställning, ballongdjur, boklån och pyssel för barn från 3 år. Alla sommarlovsaktiviteter som Karlstads kommun erbjuder barn och unga finns på kommunens webbplats. karlstad.se/sommarlov.

För mer information kontakta:

Robert Halvarsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden. Tfn, 054- 540 80 05
Jan Johansson, verksamhetschef, kultur- och fritidsförvaltningen. Tfn, 054- 540 16 69

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.