Gå direkt till innehåll
Orrholmens nya förskola.
Orrholmens nya förskola.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till invigning av Orrholmens förskola

Nu är det dags att inviga Orrholmens nya förskola och du är varmt välkommen att delta.

Om förskolan

Orrholmens förskola har rivits och ersatts med nya, större lokaler. Den nya förskolan har plats för 144 barn fördelat på åtta avdelningar och två våningar. Det finns ett mottagningskök, matsal och pedagogiskt kök, sagogrotta, skogsglänta, förskole-bibliotek och ett torg för konstruktionslek för alla barnen på förskolan.

Förskolan följer det marina temat i färg, form, konstruktion och inredning – mittstolpe i matsalen har målats till en fyr, lampor är utformade som bojar och runda marina fönster är placerade med utsikt över Mariebergsviken.

I utemiljön fortsätter det marina temat med fast vattenlekbana, ett stort lekfartyg i trä och tre ”sjöbodar” vid en av sandytorna. I övrigt finns en sammanhållen utemiljö med olika typer av lekzoner och bland annat en köksträdgård med utgång från matsalen

Media är varmt välkommen att delta på invigningen. Barnen bjuder på långdans tillsammans med förskolans danspedagog. Efter invigningen blir det traditionsenlig fika och rundvandring. På plats är förskolans rektor Carina Hultvall, Lina Larhult, ordförande i barn- och ungdomsnämnden samt Monika Bubholz, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Varmt välkomna!

Tid: Fredag 1 december klockan 10.00
Plats: Näbbgatan 1, Orrholmen

För mer information kontakta:

Carina Hultvall, rektor Orrholmens förskola, 054-540 57 02
Amanda Karlsson, kommunikatör, barn- och ungdomsförvaltningen, 072-710 77 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.