Gå direkt till innehåll
Fintatorps gård har stått på sin nuvarande plats sedan början av 1800-talet.
Fintatorps gård har stått på sin nuvarande plats sedan början av 1800-talet.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Karlstads kommun visar upp nyrenoverade Fintatorps gård

Fintatorps gård på Skutberget har genomgått en varsam renovering med kulturmiljö, hållbarhet och värmländskt hantverk i fokus. På måndag visar Karlstads kommun, tillsammans med Wermlands byggnadsgille upp gården för media och berättar mer om arbetet.

Karlstads kommun har renoverat Fintatorps gård, som pekas ut som särskilt värdefull bebyggelse i planprogrammet för Skutbergets friluftsområde. Gården var i stort behov av underhåll när renoveringen påbörjades 2020.

Entreprenören Wermlands byggnadsgille har renoverat fastigheten genom lokalt hantverk med fokus på hållbarhet och material från våra värmländska skogar. I byggprocessen har man tagit vara på befintliga resurser och utfört byggarbetena på traditionellt vis.

Den del av Fintatorp som nu renoveras flyttades till sin nuvarande plats i början av 1800-talet, gården omnämns fösta gången i början av 1600-talet.

På måndag öppnar Karlstads kommun upp dörrarna till Fintatorps gård för media, för att berätta mer om arbetet med renoveringen. Medverkar gör Anders Tallgren (S), Monika Bubholz (MP), och Frida Nilsson (C) samt Mikaela Humble från Wermlands byggnadsgille. Med på plats finns även verksamhetspersoner som varit med i projektet.

Dag: Måndag 4 mars

Tid: 11.30

Plats: Fintatorps gård, Bomstadsvägen 121, Karlstad.

För mer information kontakta:

Stefanie Myrin, kommunikationsstrateg, 054-540 46 88

Andreas Pettersson, politisk sekreterare kommunstyrelsen, 054-540 10 52

Varmt välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.