Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​Ny belysning i Vasalunden och runt Sundstatjärn efter medborgardialog

​Ny belysning i Vasalunden och runt Sundstatjärn efter medborgardialog

​Under vintern 2018 genomförde Karlstads kommun en medborgardialog som gick ut på att ta reda på var Karlstadsborna kände sig otrygga. Som ett resultat av dialogen har kommunen nu satt upp ny belysning i Vasalunden på Herrhagen och ska inom kort byta ut belysningen runt Sundstatjärn. Idag är det premiärtändning av belysningen i Vasalunden.

Så här påverkas Karlstadsborna av skärpta allmänna råd

Så här påverkas Karlstadsborna av skärpta allmänna råd

Nu måste vi hjälpas åt för att hejda smittspridningen och Karlstads kommun ställer om inom flera verksamheter. Under torsdagen beslutade Folkhälsomyndigheten att införa skärpta allmänna råd för Värmland och kommunen vidtar därför en rad åtgärder.

Gamla kartor över Karlstad

Glöm Google maps, besök Karlstadsrummet istället!

Karlstadsrummets nya temautställning heter ”Kartor förr och nu” och tar dig med på en spännande resa i kartornas värd. Visste du att vi har kartor från 1700 talet? Eller att Våxnäs blev en del av Karlstad så sent som 1904? Kom in på Karlstadsrummet och ta del av utställningen!

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 11 november

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet den 11 november

Taxor och avgifter inom nämndens verksamhetsområde, lokalöversyn av samtliga av kommunens vård- och trygghetsboenden samt politiska initiativ gällande bland annat trivselvärdar till trygghetsboenden och modellboende för digitalisering. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 11 november.
Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens samman

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden 11 november

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden 11 november

​Under dagens nämnd har ett antal bygglov givits, bland annat för ett 100-tal nya bostäder, en kontorsbyggnad och gymnasieskola samt en sporthall. Flera detaljplaner antogs, en av dem ger ungefär 150 småbåtsplatser. Utöver detta har nämnden också tagit beslut kring en ny stadsindelning för Karlstads tätort.

Arkitektskiss över de nya idrottsarenorna på Sannafältet. Bild: Sweco.

Pressinbjudan: Välkommen att vara med på startskottet för framtidens arenor

​Den 13 november smäller det! Då är det dags för det officiella startskottet för byggandet av Karlstads nya idrottsarenor på Sannafältet. En inomhusarena, en utomhusarena och en konstgräsplan ska byggas och projektet beräknas vara klart i slutet av 2022. Varmt välkommen att vara med!

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.