Gå direkt till innehåll
​Ny belysning i Vasalunden och runt Sundstatjärn efter medborgardialog

Pressmeddelande -

​Ny belysning i Vasalunden och runt Sundstatjärn efter medborgardialog

Under vintern 2018 genomförde Karlstads kommun en medborgardialog som gick ut på att ta reda på var Karlstadsborna kände sig otrygga. Som ett resultat av dialogen har kommunen nu satt upp ny belysning i Vasalunden på Herrhagen och ska inom kort byta ut belysningen runt Sundstatjärn. Idag är det premiärtändning av belysningen i Vasalunden.

5 592 synpunkter fick kommunen in när de frågade Karlstadsbon var de upplevde otrygghet i utemiljön. 55 procent av synpunkterna handlade om att man saknade belysning. Två områden som stack ut var Vasalunden på Herrhagen och Sundstjatjärn.

- Vi kände att det var viktigt att lyssna på medborgarna och försöka motverka den upplevda otryggheten på de här populära platserna. I Vasalunden har vi satt upp 14 nya belysningsstolpar och runt Sundstatjärn byter vi ut belysningen inom kort, säger verksamhetsutvecklare Linda Keller som ansvarade för medborgardialogen.

Belysningsstolparna I vasalunden är i en specialkulör och höjden är anpassad för att få bra proportioner och fina upplevelsevärden i parken.

Bättre belysning runt Sundstatjärn

Kring Sundstatjärn satte kommunen belysning 2010 men trots det upplever många Karlstadsbor att det är för mörkt. Under trygghetsundersökningen blev det tydligt att belysningen är för svag och den ska nu bytas ut till en bättre armatur.

- Promenadstråket kring Sundstatjärn är en väldigt populär promenadrunda som ska kännas trygg året om. När vi varit plats har många kommit fram och sagt att det vi gör är välbehövligt och bra, vilket känns kul säger Linda Keller.

Kommunen fick även in synpunkter om belysningen kring Karlstads Teater och intill Löfbergsskrapan mot Inre hamn där ny belysning satts upp under 2020. Även mellan Gruvlyckan och Biltema har vi satt upp ny belysning som ett resultat av trygghetsundersökningen.

För mer information kontakta:

Linda Keller, verksamhetsutvecklare teknik och fastighetsförvaltningen 054-540 70 90

Lisa Hygge, kommunikationsstrateg, 054 540 68 34.

Ämnen

Taggar

Regioner

Relaterat material