Gå direkt till innehåll
Arkitektskiss över de nya idrottsarenorna på Sannafältet. Bild: Sweco.
Arkitektskiss över de nya idrottsarenorna på Sannafältet. Bild: Sweco.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen att vara med på startskottet för framtidens arenor

Den 13 november smäller det! Då är det dags för det officiella startskottet för byggandet av Karlstads nya idrottsarenor på Sannafältet. En inomhusarena, en utomhusarena och en konstgräsplan ska byggas och projektet beräknas vara klart i slutet av 2022. Varmt välkommen att vara med!

Vi har påbörjat byggnationen av infrastruktur och konstgräsplan. Markförberedelserna för inom- och utomhusarenan startade i början av november och byggnationen av inomhusarenan påbörjas under hösten.

För aktiva, motionärer och åskådare

På Sannafältet har utgångspunkten varit samverkan mellan de olika ytorna för att skapa ett effektivt utnyttjat sportområde och en social mötesplats för aktiva, motionärer och åskådare.

Entreprenör för byggprojektet är Byggdialog och entreprenör för infrastrukturen är NCC. Kliv gärna in och kika hur arenorna kommer att se ut i virtual reality på karlstad.se/sannavr

Coronaanpassad tillställning - endast media bjuds in

På grund av det aktuella läget med den pågående pandemin har Karlstads kommun skärpt sina rutiner kring sammankomster och det blir därför inga övriga inbjudna utöver talare, projektledare, en starter från IF Göta och media. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd och följa rekommendationerna om att stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom.

Medverkande

Medverkar gör Per-Samuel Nisser (M), Frida Pettersson (C), Monika Bubholz (MP), Niklas Wikström (L), Erik Nilsson (KD), Anders Tallgren (S) och Parvane Assadbegli (V).

Dag: Fredag den 13 november

Tid: 13.00

Plats: Friskis och Svettis-parkeringen, vid Sanna allé.
GPS: Johan Banérs väg 6

Varmt välkommen!

För mer information kontakta:

Sixten Westlund, projektledare, 054-540 67 79

Katarina Adolfsson, kommunikationsstrateg, 054-540 81 22

Stefanie Myrin, kommunikatör, 073-529 40 47

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.