Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kommunstyrelsen i korthet den 10 november

Kommunstyrelsen i korthet den 10 november

Alla medarbetare i koncernen får 1 000 kronor i ett presentkort som uppskattning för arbetet under pandemin. Det och nya avgifter för vatten och avlopp var några av ärendena som klubbades på kommunstyrelsens novembermöte.​

Hjälp oss att värna om våra vatten

Hjälp oss att värna om våra vatten

Under vecka 46–47 kör kommunen en kampanj med fokus på att värna om våra vatten. För att hålla våra vattendrag och sjöar fria från kemikalier och föroreningar uppmanar vi Karlstadsborna att spola rätt.

Pressinbjudan: Invigning av Norrstrandsskolans nya rastbod

Pressinbjudan: Invigning av Norrstrandsskolans nya rastbod

​Under hösten har det byggts en rastbod på Norrstrandsskolans mellanstadium, och nu är det dags för invigning. Boden innehåller olika typer av rastleksaker och idrottsutrustning som eleverna kan låna under raster och fritidstid.

Arenabyggnation ska förberedas med pålning

Arenabyggnation ska förberedas med pålning

Byggnationen av Karlstads nya inomhusarena inleds den 3 november. För att skapa en stabil grund att stå på för de nya byggnaderna måste marken på Sannafältet pålas.

Stefan Ek, miljö- och hälsoskyddsinspektör, håller upp informationsmaterial från naturvårdsverket.

Nya krav för företag att registrera farligt avfall

Nyligen skickade miljöförvaltningen ut brev till hundratals företagare i Karlstad för att uppmärksamma dem om nya skärpta EU-regler för farligt avfall. - Det kan bli en ganska stor omställning för många, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Stefan Ek.

Linn Sönstebö Mossberg är Årets Sola

​Linn är Årets Sola 2020

Stort grattis till Linn Sönstebö Mossberg som är Årets Sola 2020! ​​- Det här är ett av de finaste priserna som finns - och nu har jag fått det! Jag är väldigt glad och stolt, säger Linn.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.