Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Miljonsatsning på tidig läsutveckling i grundskolan

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Miljonsatsning på tidig läsutveckling i grundskolan

Barn- och ungdomsförvaltningen satsar 1,2 miljoner kronor på att främja läsutveckling i tidig ålder genom ett stort inköp av litteratur till låg- och mellanstadieskolornas skolbibliotek.

Elevernas läsförmåga är ett högprioriterat område inom grundskolan. Genom läsningen inhämtar eleverna ny kunskap, utvecklar ordförråd, fantasi och empati. Att ha en god läsförmåga är också grunden för en god kunskapsutveckling i skolans alla ämnen.

- Skolbiblioteken är en mycket viktig del i skolornas verksamhet och det måste finns tillgång till bra litteratur för att eleverna ska utveckla lusten att läsa. Vi gör den här satsningen för att boosta våra yngre elevers möjligheter att bli goda läsare, säger Johan Sjövall, utbildningschef för grundskola.

Barndomen är den period i livet när läskompetensen byggs upp och att bli skicklig på att läsa är en demokratisk rättighet för alla.

- Det är mycket glädjande att vi kan göra den här satsningen och få möjlighet att erbjuda eleverna ett större utbud av litteratur, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Barnboksveckan

Under vecka 46 firas Barnboksveckan och den 12 november infaller Nationella läsdagen. Grundskolans utbildningschef Johan Sjövall och barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström finns under förmiddagen på plats på Skattkärrskolan för att berätta mer kring satsningen.

Dag: Torsdag 12 november

Tid: 10.00

Plats: Skattkärrsskolans expedition, Skattkärrsvägen 44–46

För mer information kontakta:

Johan Sjövall, utbildningschef grundskola, 054 – 540 29 08

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.