Gå direkt till innehåll
​Kultur- och fritidsnämndens beslut i korthet 11 november

Pressmeddelande -

​Kultur- och fritidsnämndens beslut i korthet 11 november

En motion om ett särskilt hyresavtal för föreningar för att hyra kommunägda byggnader som står tomma och en motion om att utreda förutsättningarna för en skateboardpark i Edsvalla har inkommit.

Motion: ta fram ett särskilt hyresavtal för föreningar för att hyra kommunägda byggnader som står tomma

I en motion som inkommit till kommunfullmäktige föreslås att kommunen ska ta fram ett särskilt hyresavtal som gör det möjligt för föreningar att hyra kommunägda lokaler som står tomma.

Beslut: Kultur- och fritidsnämnden föreslår att motionen bifalls under förutsättning att teknik- och fastighetsförvaltningen är den part som tecknar hyresavtal med föreningarna.

Dnr KFN/2020:353 Dpl 01

Motion: Utred förutsättningarna för en skateboardpark i Edsvalla

En motion har den 17 maj 2020 inkommit till kommunfullmäktige i vilken det föreslås att kommunen utreder hur uppförandet av en skateboardpark i Edsvalla kan genomföras och verkställas. Kommunfullmäktige har mottagit motionen och beslutat att skicka den till teknik- och fastighetsnämnden, stadsbyggnadsnämnden, kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen för beredning.

Beslut: Kultur- och fritidsnämnden föreslår att motionen bifalls genom att möjligheterna att uppföra en skateboardpark undersöks. Nämnden anser att undersökningen bör omfatta området Norsbygden. Kultur- och fritidsnämnden tar inte ställning till genomförande och verkställighet. 

Dnr KFN/2020:352 Dpl 45

För mer information kontakta:

Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden

Telefon: 054-540 29 31

E-post: johanna.larsson@karlstad.se

Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör

Telefon: 054-540 48 09

Epost: kristin.idskog@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.