Karlstad är Sveriges sjunde miljöbästa kommun 2023
Varje år tar tidningen Aktuell Hållbarhet tempen på alla Sveriges kommuners miljö-och klimatarbetet genom en omfattande kartläggning. I år hamnar Karlstad på en sjundeplats.
Varje år tar tidningen Aktuell Hållbarhet tempen på alla Sveriges kommuners miljö-och klimatarbetet genom en omfattande kartläggning. I år hamnar Karlstad på en sjundeplats.
När Cykelfrämjandet jämför kommunernas insatser för ökad cykling ligger Karlstads kommun i toppen. Vi rankas tvåa i landet i kategorin mellanstora kommuner och fyra på listan över alla kommuner i landet.
Under miljönämndens sammanträde den 17 maj togs beslut om kostråd avseende fisk från Sandbäckstjärn. Allmänheten rekommenderas att äta max 2–3 portioner egenfångad regnbågslax per år samt avråds helt från att äta övriga fiskarter från tjärnet. Beslutet grundar sig i de prover som har visat förhöjda halter PFAS i fisk från tjärnet.
Miljöförvaltningens lägger förslag till beslut om kostråd avseende fisk från Sandbäckstjärn på grund av PFAS i tjärnet.
Karlstad är en av landets mest framtidssäkra kommuner. Det visar en rapport från analys- och teknikkonsultföretaget WSP som rankar Sveriges kommuner i en årlig rapport. Inom kategorin större städer tar Karlstad förstaplatsen.
Vad behövs för att skapa bra mötesplatser för seniorer i Karlstad? Det vill Karlstads kommun få svar på genom en medborgardialog.
Under 2021 ökade folkmängden i Karlstads kommun med 580 personer. Vid årsskiftet var vi 95 408 invånare i Karlstads kommun.
Under 2020 ökade folkmängden i Karlstads kommun med 930 personer. Vid årsskiftet var vi 94 828 invånare i Karlstads kommun.
Karlstads kommun får toppresultat igen. Kommunens medarbetare och ledare upplever sitt arbete som mycket meningsfullt, är engagerade och tar ansvar för att kommunen ska nå goda resultat. Det framgår av kommunens ledar- och medarbetarundersökning som besvarades under februari via en enkät av 6 335 anställda.
När SCB frågar kommuninvånarna i 135 kommuner har Karlstad de nöjdaste invånarna med den egna kommunens kulturutbud för fjärde året i rad. Karlstad uppfattas som en bra plats att leva på. I jämförelse med övriga medverkande kommuner ligger Karlstad mycket bra till med överlag nöjda invånare. Resultatet från årets undersökning visar dock generellt på en liten nedgång jämfört med tidigare år.
Befolkningen i Karlstads kommun ökade med 1 143 personer under årets första nio månader. Den 30 september 2019 hade Karlstad 93 640 invånare. Ökningen är större än förra året vid samma tid.
Karlstads kommuns befolkning har ökat med 440 personer under första halvåret 2019, visar färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. Ökningen, som mest beror på stor inflyttning, slår inte förra årets rekordnivå, men är ändå betydligt högre än andra år.
Sommaren 2018 fick Karlstads kommun in en del synpunkter om stickmygg i Skåretrakten. Därför inleds nu en myggstudie med hjälp av Biologisk Myggkontroll inom NEDAB. Syftet är att undersöka hur många mygg det är och vilka arter det rör sig om. Kommunen behöver även Karlstadsbornas hjälp att kartlägga var det finns myggproblem.
Tingvallagymnasiet har åtgärdat de påtalade bristerna i verksamheten. Det anser Skolinspektionen som nu avslutar tillsynen.
Färska siffror från Statistiska centralbyrån visar att Karlstads kommun under 2018 upplevde den största befolkningsökningen någonsin. Under 2018 ökade Karlstads kommun med 1 377 personer och vid årsskiftet var vi 92 497 invånare i kommunen.
När SCB frågar kommuninvånarna i över 100 kommuner i Sverige, har Karlstad de nöjdaste invånarna när det gäller den egna kommunens kulturutbud. Karlstadsborna är också nöjdare än andra med den egna kommunens utbildningsmöjligheter, kommersiella utbud, fritidsmöjligheter samt kommunikationer.
Karlstads kommun har ökat sin befolkning med 502 personer under första halvåret 2018, visar färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB. Det är betydligt mer än tidigare år och det är den stora inflyttningen till Karlstad som är den största orsaken till befolkningsökningen.
SOFIA-studien är en vetenskaplig undersökning med det långsiktiga målet att ge kunskap om barns utveckling som kan användas för att förbättra insatser och det praktiska arbetet med barn. Studien startade 2010 och nu genomförs den femte datainsamlingen i Karlstads kommun.
Box 5051
650 05 KARLSTAD
Sweden