Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljöpolitik

Karlstad utses till Sveriges sjunde miljöbästa kommun

Karlstad utses till Sveriges sjunde miljöbästa kommun

Karlstads kommun visar på hög ambition och aktivitet på miljöområdet. I tidningen Aktuell Hållbarhets granskning, som tar tempen på alla Sveriges kommuners miljö-och klimatarbete, hamnar Karlstad på en sjunde plats.

Karlstads kommun – Sveriges bästa cykelstad 2024

Karlstads kommun – Sveriges bästa cykelstad 2024

Karlstads kommun har utsett till årets bästa cykelstad i Kommunvelometern som drivs av Cykelfrämjandet. Kommunvelometern är en benchmarking-studie som mäter och jämför kommunernas insatser för cykling.

Pressinbjudan: Pris till Årets unga miljöhjälte delas ut

Pressinbjudan: Pris till Årets unga miljöhjälte delas ut

Måndag den 20 maj är det dags för årskurs 1 Introduktionsprogrammet, yrkesintro bygg och anläggning på Nobelgymnasiet, att motta priset för ”Årets unga miljöhjälte 2024”. Media hälsas välkomna att ta del av prisutdelningen.

På fredag får 44 elevrepresentanter träffa kommunstyrelsens ordförande och nämndordföranden från sex nämnder för att få en återrapport på deras förslag i Elevborgarråd för klimatet.

Pressinbjudan: Återträff med Elevborgarråd för klimatet

Nu är det äntligen dags för återträff med Elevborgarråd för klimatet. På fredag får 44 elevrepresentanter träffa kommunstyrelsens ordförande och nämndordföranden från sex nämnder för att få en återrapport på deras förslag i Elevborgarråd för klimatet.

Pressinbjudan: ​​Över 900 förslag kring miljö och klimat bearbetas under stor elevworkshop​

Pressinbjudan: ​​Över 900 förslag kring miljö och klimat bearbetas under stor elevworkshop​

Under våren har alla barn och elever i de kommunala förskolorna och grundskolorna fått lämna in förslag på hur Karlstads kommun kan bli mer miljö- och klimatsmart. Det har skett inom arbetet Elevborgarråd för klimatet som är ett koncept som Karlstad är först i Sverige med. Det kom in hela 967 förslag som eleverna nu ska arbeta vidare med under en elevdemokratiworkshop.

In February 2023 the city of Karlstad, Sweden, will host the The 10th Winter Cycling Congress.

Niels van der Poel to ice cold international congress in Karlstad, Sweden

Next year the city of Karlstad, Sweden, will host The 10th International Winter Cycling Congress on 22–24 February 2023, together with the Winter Cycling Federation, in Karlstad. It will be three full days with everything you need to know about winter cycling. One of the speakers who will inspire the audience is the world record holder and double Olympic medalist, Niels van der Poel.

Mikael Botnen Diamant, expert på de globala målen.

Pressinbjudan: Hur långt har vi kommit med de globala målen?

Hur kom de globala målen till? Hur har världen och EU jobbat för att nå dem? Välkommen att träffa Mikael Botnen Diamant, tidigare sakkunnig i förhandlingarna i FN, som ledde fram till Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.