Gå direkt till innehåll
Karlstads kommun lanserar ny miljö- och klimatutbildning för en hållbar framtid

Pressmeddelande -

Karlstads kommun lanserar ny miljö- och klimatutbildning för en hållbar framtid

I takt med att klimat- och miljöutmaningarna växer, blir det allt viktigare att vi alla tar ansvar och bidrar till en mer hållbar framtid. Karlstads kommun lanserar nu en ny miljö- och klimatutbildning, som ger Karlstadsborna verktyg och inspiration för att göra skillnad.

Utbildningen är till för alla – oavsett om du är privatperson, företagare eller aktiv i en förening. Här får deltagarna konkreta verktyg och tips för att minska sin miljöpåverkan och leva mer hållbart. Genom utbildningen ges Karlstadsborna en chans att stärka sitt engagemang och ta med sig nya insikter både i vardagen och på arbetsplatsen eller i sin förening.

Steg mot en klimatneutral framtid

Att ställa om till ett klimatneutralt och fossilfritt samhälle är en av de största utmaningarna vi har. Karlstads kommun har som mål att våra interna verksamheter ska vara fossilfria år 2026 och att det geografiska området Karlstad ska vara klimatneutralt år 2030. Denna utbildning är ett viktigt steg på vägen och ska inspirera fler att delta i omställningen.

Ta del av miljö- och klimatutbildningen här

För mer information kontakta:

Emma Raskinen, miljösamordnare, 054 540 46 71.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.