Gå direkt till innehåll
På fredag får 44 elevrepresentanter träffa kommunstyrelsens ordförande och nämndordföranden från sex nämnder för att få en återrapport på deras förslag i Elevborgarråd för klimatet.
På fredag får 44 elevrepresentanter träffa kommunstyrelsens ordförande och nämndordföranden från sex nämnder för att få en återrapport på deras förslag i Elevborgarråd för klimatet.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Återträff med Elevborgarråd för klimatet

Dag: Fredag den 12 april

Tid: klockan 10.30

Plats: Örnen, plan 1, Karolinen. Gå vänster efter receptionen vid stora entrén, därefter vänster igen.

Medverkar på pressträffen gör: Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, Maria Kjällström, skoldirektör på barn- och ungdomsförvaltningen, Klara Perhamre, miljöstrateg/projektledare på barn- och ungdomsförvaltningen samt elever från Elevborgarrådet.

Media är välkomna att delta redan 09.30 då politiker från kommunens olika nämnder redovisar för eleverna vad som hänt med deras elevförslag (i lokalen Albatrossen, plan 2, Karolinen).

Bakgrund:
Karlstads kommun var först i Sverige med ett Elevborgarråd för klimatet år 2023. Elevborgarrådet lämnade i april 2023 över 67 förslag på hur Karlstads kommun kan bli mer miljö- och klimatsmart till kommunens styrande politiker. Elevborgarråd för klimatet är ett initiativ från barn- och ungdomsförvaltningen som handlar om elevinflytande och att inkludera barn och unga i viktiga samhällsfrågor.

Kontaktpersoner:
Caroline Sörensen, kommunikationsstrateg, barn- och ungdomsförvaltningen: 070-020 32 95
Klara Perhamre, miljöstrateg/projektledare, barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun: 070-001 82 04

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.