Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Pris till Årets unga miljöhjälte delas ut

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Pris till Årets unga miljöhjälte delas ut

Måndag den 20 maj är det dags för årskurs 1 Introduktionsprogrammet, yrkesintro bygg och anläggning på Nobelgymnasiet, att motta priset för ”Årets unga miljöhjälte 2024”. Media hälsas välkomna att ta del av prisutdelningen.

Nu har miljönämnden i Karlstads kommun gått igenom nomineringarna till Årets unga miljöhjälte. Bland de nominerade miljöhjältarna fanns årskurs 1 Introduktionsprogrammet, yrkesintro bygg och anläggning på Nobelgymnasiet som skapat en Wall of Kindness. Skapandet har gjorts med hjälp av återvunnet material och årskursen har gjort ett arbete med både miljömässig- och social hållbarhet, vilket ligger till grund för att de utsetts till Årets unga miljöhjälte 2024. Priset delas ut på Nobelgymnasiet under måndag den 20 maj. På plats för intervju finns Sari Savinen Andersson, lärare på Nobelgymnasiet.

Välkomna!

Datum: Måndag 20 maj

Tid: 13.00

Plats: Nobelgymnasiet, Nokiagatan 20, 654 66 Karlstad

Motivering

Till årets unga miljöhjältar utses årskurs 1 på introduktionsprogrammet bygg- och anläggning. De har med hjälp av återvunnet material skapat en Wall of Kindness och gjort ett arbete med både miljömässig- och social hållbarhet. De skapar möjligheter för andra elever att bidra till en mer hållbar livsstil, så väl som att de synliggör miljöfrågorna med sin vägg. Deras projekt visar att det både kan vara lätt att vara vänlig mot miljön och mot sina medmänniskor. De visar på det Karlstad vi vill ha i framtiden.

Om priset

Årets unga miljöhjälte ska gå till en elev, grupp eller klass som genomför miljö- eller klimatsmarta insatser och går i förskola, grundskola eller gymnasium inom Karlstads kommuns geografiska område. Syftet med priset är att premiera och visa upp barn och ungdomars goda miljö- och klimatinsatser. Priset till årets unga miljöhjälte består av ett inramat diplom och en summa på 1 000 kr till fika för den grupp/klass som vinner priset eller som den vinnande eleven tillhör.  

Här kan du läsa mer om priset.

För mer information, kontakta

Jennie Rönnbäck, miljösamordnare, miljöförvaltningen

Telefon: 054-540 46 83

Cecilia Boman Lindström (MP), ordförande, miljönämnden, Karlstads kommun
Telefon: 054-540 28 07

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.