Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: ​​Över 900 förslag kring miljö och klimat bearbetas under stor elevworkshop​

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: ​​Över 900 förslag kring miljö och klimat bearbetas under stor elevworkshop​

Under våren har alla barn och elever i de kommunala förskolorna och grundskolorna fått lämna in förslag på hur Karlstads kommun kan bli mer miljö- och klimatsmart. Det har skett inom arbetet Elevborgarråd för klimatet som är ett koncept som Karlstad är först i Sverige med.

Det kom in hela 967 förslag som eleverna nu ska arbeta vidare med under en elevdemokratiworkshop. På workshopen kommer eleverna att vässa och finslipa förslagen. Under dagen deltar ett 40-tal elever från årkurs 4-9. Till sin hjälp har de miljöexperter i kommunen.

- Det ska bli jättespännande och jag ser fram emot att träffa eleverna och ta del av deras tankar och förslag, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Lina Larhult.

Målet har varit att eleverna ska ta fram minst 50 skarpa förslag som sedan ska lämnas över till berörda nämnder och bolag.

Pressträff

Media är välkomna på pressträff klockan 09:45. Deltar gör barn- och ungdomsnämndens ordförande Lina Larhult, utbildningschef Johan Sjövall, miljöstrateg Klara Perhamre samt Maria Soxbo och Emma Sundh, medgrundare av Klimatklubben.

Efter pressträffen finns möjlighet till intervjuer och att träffa eleverna som deltar i workshopen.

Dag: 20 april

Tid: Pressträff klockan 09:45

Plats: Barn- och ungdomsförvaltningen, Karolinen plan 4, sal B432. Nås via hiss B2.


Klockan 11:30 redovisar eleverna sina förslag, lokal Albatrossen i Karolinen.

För mer information kontakta:

Klara Perhamre, miljöstrateg barn- och ungdomsförvaltningen, 070 – 001 82 04

Sara Malmborg, kommunikatör barn- och ungdomsförvaltningen, 054 – 540 29 04


Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.