Gå direkt till innehåll
Margot Wallström besöker Karlstads Universitet.
Margot Wallström besöker Karlstads Universitet.

Pressmeddelande -

Karlstads kommun bjuder in till föreläsning med Margot Wallström

Den 26 oktober bjuder vi in Karlstadsborna till en spännande föreläsning med Margot Wallström på Karlstads Universitet. Föreläsningen är kostnadsfri och en del av arrangemanget Globala Karlstad.

EU har som mål att bli klimatneutralt år 2050, vilket kräver stora omställningar i bland annat energisektorn. Med det pågående kriget i Ukraina har EU arbetat hårt för att minska sitt behov av gas från Ryssland och hitta alternativ för sin energiförsörjning. Under föreläsningen ger Margot Wallström sin syn på vikten av att EU ställer om till en mer oberoende och grön energi för att minska det ryska inflytandet.

–Vi är glada över att ha med oss Margot Wallström då hon har stor erfarenhet inom utrikespolitik och tidigare varit miljökommissionär i EU. Hur EU ska kunna skapa en grön energitillgång som är oberoende av Ryssland är ett högst aktuellt ämne som jag tror att många har tankar kring, säger Tobias Skönnemark, Europa Direkt Karlstad.

Föreläsningen organiseras av Europa Direkt Karlstad tillsammans med Utrikespolitiska föreningen i Karlstad.

Arrangemanget är en del av Globala Karlstad.

Globala Karlstad arrangeras i oktober varje år och syftar till att uppmärksamma global utveckling och hur vi alla kan vara med och bidra till en mer hållbar värld. Genom att agera lokalt kan vi påverka globalt, både i det stora och det lilla.

Läs mer på karlstad.se/globalakarlstad

Plats: Geijersalen, Karlstad Universitet. Ingång sker via huvudentrén.
När: 26 oktober klockan 17.30.

Fri entré. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

För mer information, kontakta:

Tobias Skönnemark, projektledare Globala Karlstad. Telefonnummer 054-540 80 77.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.