Gå direkt till innehåll
Konstutställningen Postcards with mountains inleder på Alsters Herrgård.
Konstutställningen Postcards with mountains inleder på Alsters Herrgård.

Pressmeddelande -

​​Konstutställningen Postcards with mountains av Martin Eltermann inleder utställningsprogrammet på Alsters​ Herrgård

Utställningen Postcards with mountains som kan ses från 1 maj-23 juni i Östra Flygelns galleri samt i huvudbyggnaden, utgår från konstnären Martin Eltermanns verk, en konstpublikation, med samma titel. Där har han bjudit in andra konstnärer att tolka en samling vykort med bergsmotiv.

Om utställningen Postcards with mountains

Martin Eltermann har under en lägre tid samlat på vykort med bergsmotiv. Samlingen är utgångspunkt för verket och publikationen Postcards with mountains, i vilken konstnären bjuder in andra konstnärer att utföra tolkningar av vykorten. Hittills har 60 konstnärskap medverkat i projektet.

- När jag tänker på utställningen och på vad den handlar om, tänker jag på konstnären och poeten Etel Adnan. Hon fick en gång frågan vem som var den viktigaste person hon mött, och hon svarade: ett berg. Hon hade sin ateljé vid berget Tamalpais och det var hennes utgångspunkt till nästan allt hon gjorde. Jag hoppas att konstnärerna som är med i det här projektet, som heter Postcards with mountains, ska hitta sitt Mount Tamalpais, säger Martin Eltermann, konstnär.

- Jag är personligen väldigt glad över att få presentera Martin Eltermanns konstnärskap på Alster. Det finns en finstämd poetisk ton i hans verk ”Postcards with mountains”, som talar om människans stora existentiella frågor. Han tar sig i verket rollen av ett slags informell curator, och de inbjudna konstnärerna som medverkar ger olika, flerstämda röster åt dessa frågor.”, säger Gabriella Menerwa Kaasinen, projektledare konst, ordförande Rådet för konstnärlig gestaltning, Karlstads kommun.

Om konstnären

Martin Eltermann föddes 1985 i Skara. Han började sin konstnärliga utbildning på Kyrkeruds Folkhögskola i Årjäng och fortsatte vidare på Akademin Valand och Umeå Konsthögskola, varifrån han har sin masterexamen i fri konst. Nu är han bosatt och verksam i Grums.

Samlandet är del av Martins konstnärskap, någonting som hela tiden upprepas och pågår. Det är på det sättet han vill se sin konst. Postcards with mountains har tidigare visats, i olika former, på Galleri Verkligheten i Umeå, Malmö Konsthalls Mellanrummet och på Stationen i Svenshögen.

För mer information kontakta:

Gabriella Menerwa Kaasinen, projektledare konst/ordförande Rådet för konstnärlig gestaltning, Karlstads kommun. Telefon 054-540 58 08.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.