Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ordmoln över alla inkomna namnförslag. Nu ska vinnaren utses.

Omröstning av namn till Karlstads robotgräsklippare

Robocut, Kalle klippare, Sol-Britt, Lusten 1. Det är några av de cirka 400 namnförslag som kom in när Karlstads kommun frågade på sin Facebooksida vad de nyinköpta robotgräsklipparna skulle heta. Idag börjar en omröstning för att utse de vinnande namnen.
Elva kategorier
Av de 400 förslagen har Karlstads kommun trattat ner antalet till 121 stycken fördelat på elva kategorier. Det handlar bl

Informationskampanj för tryggare gång- och cykelvägar

Informationskampanj för tryggare gång- och cykelvägar

Det är bra att känna till att olika regler gäller på olika gång- och cykelvägar och det är viktigt att visa hänsyn till varandra. Det är budskapet i kommunens informationskampanj för att alla som går och cyklar ska känna sig tryggare.

Karlstads kommun är en av kandidaterna till Guldtrappan

Karlstads kommun är en av kandidaterna till Guldtrappan

Efter att nomineringstiden till Guldtrappan gått ut står det klart att Karlstads kommun är en av kandidaterna. Guldtrappan är en kvalitetsutmärkelse för kommuner och skolhuvudmän som ligger i framkant inom digital skolutveckling.

Från vänster: Ingemar Johansson, Alexander Torin, Christer Karlsson och Niklas Wikström.

Nu anlitar Karlstads kommun ordningsvakter på Kronoparken och Våxnäs

Från och med måndag 21 juni kommer ordningsvakter att finnas på plats på Kronoparken och Våxnäs. Det blir en förstärkning till ordningsvakterna som redan finns i centrala Karlstad. De finansieras av Karlstads kommun och är en del i vårt trygghetsskapande arbete.

Gammalt hus i Örtenästorp har fått ny ägare efter att ha stått tomt i sex år.

Karlstads kommun uppmärksammar landsbygdens ödehus

Karlstads kommun vill få fler inflyttande entreprenörer att flytta till tomma hus på landsbygden. Som en del av satsningen Nära till möjligheter gör kommunen en inventering av ödehus och samlar in intresseanmälningar.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 16 juni

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 16 juni

Tilldelningsbeslut i upphandlingen om vårdboendeentreprenaderna Åsbacka och Sveagatan samt motioner om att ta bort ordet kund i kommunens styrdokument och säkerställa tillgången på syrgas inom vård- och omsorgsverksamheter. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 16 juni.
Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras

Förslag om att skapa naturreservat på Bergviks udde går ut på remiss

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 16 juni

Två naturreservat, 20 båtplatser vid tillfälliga bryggor på Sommarro och Romstad samt stängsel vid järnvägsspår. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.