Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Illustration av Stockfalletskolan

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden

Bygglov för cirka 140 bostäder i det som tidigare var Stadshuset, bygglov för radhus, skola och idrottshall. Ett remissvar till Boverket, tillsynsplan samt yttrande till Regeringskansliet är några av de punkter som behandlades under dagens nämnd.

Stjärnorna markerar var Karlstads kommun placerar ut pop-up-ytor.

Nya pop-up-platser att hänga på i Karlstads centrum

En hammock längs Klarälven, ett fotbollsspel på Drottninggatan och flera nya sittplatser. Det är några av de nya tillfälliga ”hängytorna” som Karlstads kommun skapar i centrala Karlstad i år. Idag ställs de så kallade pop-up-ytorna i ordning.
De senaste åren har Karlstads kommun skapat flera olika tillfälliga platser där allmänheten kan njuta, aktiveras och bara vara. Kommunen har bland annat b

Ett säkert sommartecken – nu har Solacykeln startat!

Ett säkert sommartecken – nu har Solacykeln startat!

Hos Solacykeln kan såväl Karlstadsbor som tillresta låna en cykel över dagen. Det är gratis och det som behövs är en giltig legitimation och att man uppnått myndig ålder. Solacykeln bemannas av feriearbetande ungdomar.

Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, Johan Sjövall, utbildningschef grundskola och Maria Kjällström, skoldirektör glädjs åt resultatet framför Tingvallagymnasiet där en del av årets nior kommer fortsätta sina studier till hösten.

Rekordhög behörighet till gymnasiet

89 % av eleverna som gick ur årskurs nio i Karlstads kommunala grundskolor är behöriga till ett nationellt gymnasieprogram. Det är den högsta siffran sedan 2015.

Alla ungdomar som sökt har fått feriearbete

Alla ungdomar som sökt har fått feriearbete

I dag börjar säsongen för stadens feriearbetare. Trots en pågående pandemi så har alla som sökt kunnat erbjudas en plats. Cirka 1000 ungdomar som gått ut årskurs ett eller två på gymnasiet kommer att feriearbeta en treveckorsperiod i sommar.

Konsekvenser med anledning av de nya lokala rekommendationerna

Konsekvenser med anledning av de nya lokala rekommendationerna

Med anledning av de nya lokala rekommendationerna som presenterades av Länsstyrelsen och Smittskydd Värmland igår kommer en del av vår verksamhet att ställas in 11–27 juni. Det gäller framförallt vår läger-/kolloverksamhet som ställs in.

Gymnasieingenjören Moa Arvidsson har genom sin praktik fått arbete på Peab

Praktiken ledde till jobb på Peab för gymnasieingenjören Moa

Gymnasieingenjören Moa Arvidsson har genom sin praktik på Peab blivit erbjuden och tackat ja till ett arbete som biträdande arbetsledare. - Det är jätteroligt att Moa kommer tillbaka och jobbar hos oss! Hon har genomfört två praktikperioder hos oss, vilka hon utfört på ett mycket bra sätt, så hon är varmt välkommen av mig och mina kollegor, säger Sam Carlson, arbetschef på Peab Karlstad.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.