Gå direkt till innehåll
Gymnasieingenjören Moa Arvidsson har genom sin praktik fått arbete på Peab
Gymnasieingenjören Moa Arvidsson har genom sin praktik fått arbete på Peab

Pressmeddelande -

Praktiken ledde till jobb på Peab för gymnasieingenjören Moa

Idag tar 33 elever examen från TE4 Gymnasieingenjörsutbildningen som bedrivs av Karlstads Teknikcenter. Gymnasieingenjörerna är nu redo för arbetslivet och flera av dem har redan blivit erbjudna jobb, en av dem är eleven Moa Arvidsson.

Gymnasieingenjörsutbildningen på Karlstads Teknikcenter vänder sig till dem som har en examen från gymnasiets teknikprogram. Utbildningen sker i nära samarbete med näringslivet och regionens teknikföretag, och består av 10 veckors praktik för att ge de studerande yrkeskunskaper, ingenjörsmässighet och en ingång till arbetslivet inom den profil man studerar. Genom praktiken är det flera av eleverna som nu blivit erbjudna arbete.

Ett jobb som biträdande arbetsledare

Moa Arvidsson, som läst inriktningen Samhällsbyggande är en av de elever som under sin studietid blivit erbjuden och tackat ja till ett arbete. Arbetet är som biträdande arbetsledare på Peab i Karlstad, platsen där Moa under utbildningen genomfört sin praktik.

- Jag har genomfört både mina praktikperioder på Peab, så det känns fantastiskt att ha blivit erbjuden ett jobb där. De tio veckorna som jag tillsammans med Peab har fått varit ute på två olika byggen har verkligen varit lärorika och gett mig en inblick i hur det är att jobba inom området samhällsbyggande, säger Moa.

Tjänsten som Moa kommer att påbörja innebär att hon ska jobba tillsammans med platschef och arbetsledare på byggarbetsplatser och biträda dem med arbetsledning i projekten. I början kan Moas arbetsuppgifter till exempel vara att beställa varor, gå klimatronder, utföra olika typer av fuktarbeten och sätta ut innerväggar.

- Det är jätteroligt att Moa kommer tillbaka och jobbar hos oss! Hon har genomfört två praktikperioder hos oss, vilka hon utfört på ett mycket bra sätt, så hon är varmt välkommen av mig och mina kollegor, säger Sam Carlson, arbetschef på Peab Karlstad.

För mer information kontakta:

Ebba Persson, kommunikatör Karlstads Teknikcenter, 054 540 45 67

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.