Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Väse kyrka har öppet med anledning av händelsen i Väse

Väse kyrka har öppet med anledning av händelsen i Väse

Med anledning av den tragiska händelsen i Väse under tisdagen då en kvinna miste livet håller Väse kyrka öppet till kl 20 idag tisdag. POSOM-gruppens personal och kyrkans personal finns på plats för den som vill ha stöd eller känner sig orolig.
För mer information kontakta

Monika Nyqvist, ledningsgruppen i POSOM, tfn 073-023 05 55

Skolavslutning för elever med distansstudier

Skolavslutning för elever med distansstudier

På grund av den ökade smittspridningen i Karlstads kommuns grundskolor kommer ett antal klasser att ha distansundervisning resterande dagar av terminen. Det medför att skolavslutningen på fredag kommer att se annorlunda ut för dessa elever.

Skärmavbild av facebook.com/karlstadskommun.

Karlstads kommuns Facebooksida har nått över 40 000 följare

Karlstads kommun har just passerat 40 000 följare på Facebook. Facebooksidan placerade sig även på andraplats bland svenska kommuner i Kommunikationsanalys mätning av influens i sociala medier under årets första kvartal.

Hur ska Karlstads kommun se ut 2050?

Hur ska Karlstads kommun se ut 2050?

Idag börjar samrådet om förslaget till ny översiktsplan – Karlstad 2050. Nu har alla Karlstadsbor chansen att påverka Karlstads utveckling mot år 2050 och lämna sina synpunkter på förslaget.

Örsholmens badplats utan brygga.

Stor permanent badbrygga kommer till Örsholmens badplats på måndag

Karlstads kommun installerar nu en permanent badbrygga på Örsholmen. Bryggan större än alla andra badbryggor vi har i kommunen idag och för tankarna till den brygga som fanns på Örsholmsbadet på 1970- och 1980-talet.
Möjliggör för vinterbad
Bryggan är H-formad med två 50 meter långa bryggor som binds ihop av en 25 meter lång brygga i mitten. Den kommer ska ligga i året runt så att kommunen

Bild på en grönsnabbvinge

Blommande vägkanter som gynnar pollinatörer

Pollinatörer gör en viktig insats när de pollinerar blommor och bidrar till att vi får bär och frukter. Tyvärr blir antalet pollinatörer färre i Sverige. Karlstads kommun inleder därför ett projekt för att gynna pollinatörer genom att kartlägga var vi har blommande vägkanter som pollinatörer gillar.

62,5 miljoner i stadsmiljöbidrag till broar

62,5 miljoner i stadsmiljöbidrag till broar

Karlstads kommun får sammanlagt 62,5 miljoner i stadmiljöbidrag för byggnationen av en gång- och cykelbro mellan Färjestad och Råtorp, samt gångbron Trädgårdslänken över järnvägen. Trafikverket som delar ut bidraget till satsningar för hållbara stadsmiljöer meddelade idag att ansökningarna godkänns.

Maria Nyquist och Nova Ahlstrand Westin är två av f/activisterna.

Slutspurten för modeprojektet F/ACT Movement

F/ACT Movement är rörelsen för modeälskare som vill bygga en hållbar garderob utan att tumma på passionen för kläder och mode. Sedan september 2020 har nio utvalda Karlstadsbor fått testa olika hållbara modealternativ och delat med sig av sina resor i sociala medier. I maj 2021 tar den resan slut, så vad har de upplevt och lärt sig?

Christer Fredholms aktivitetsboxar ska placeras runt om i Karlstads kommun

Pressinbjudan: Karlstads kommun placerar ut aktivitetsboxar runt om i kommunen

Studenten Christer Fredholm vann ett jobb inom koncernen Karlstads kommun med sin idé med aktivitetsboxar. Boxarna kommer att flyttas runt på olika ställen i kommunen, bland annat Vålberg, Molkom, Väse, Sandgrundsudden och Gubbholmen. I boxarna kommer det finnas ett varierande utbud som går att utföra på parkernas gräsytor, som kubb, badminton och fotboll.

Pressinbjudan: Förlängd kompletteringstid möjliggör för fler att få betyg

Pressinbjudan: Förlängd kompletteringstid möjliggör för fler att få betyg

Karlstads kommun erbjuder lovskola under perioden 14 juni – 9 juli för att fler elever ska få möjlighet till att ta i kapp det de gått miste om under sin studietid.
Många gymnasieelever har under läsåret haft en ansträngd situation med studier på distans kopplat till coronapandemin. För de elever som är i behov av ytterligare studietid erbjuder Karlstads kommun lovskola. Unikt för sommarens lov

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.