Gå direkt till innehåll
Ökad smittspridning i grundskolan under helgen

Pressmeddelande -

Ökad smittspridning i grundskolan under helgen

Under helgen har det tillkommit många nya fall av covid-19 i grundskolan och smittspridningen är åter uppe i höga nivåer.

- Vi tar det säkra för det osäkra och bromsar i tid genom att besluta om distansundervisning till och med 8 juni för ett antal klasser, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström.

De som omfattas av distansundervisning är årskurs 7-9 på Rudsskolan, årskurs 8-9 på Mariebergsskolan och Norrstrandssskolan samt enstaka klasser på Orrholmsskolan, Hultsbergsskolan och Fredricelundsskolan.

- Vi har läget under kontroll och hoppas vi kan få till en bra, om än annorlunda sista vecka för eleverna. Vi ber också elever och vårdnadshavare att vara extra uppmärksamma på symtom och att elever från 13 år som haft närkontakt med en smittad person testar sig, även om de inte har symtom. Än är inte pandemin över och vi behöver fortsätta hjälpas åt att minska smittspridningen, säger skoldirektör Maria Kjällström.

Förvaltningen följer utvecklingen och barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott kan behöva ta ytterligare beslut om tillfällig stängning och övergång till distansundervisning under veckan.

karlstad.se/coronautbildning uppdateras löpande med information kring vilka klasser som har distansundervisning.

För mer information kontakta:

Maria Kjällström, skoldirektör, 054 – 540 39 82, 070 – 020 85 28

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.